Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele antreprenorilor de succes, lectiile pe care trebuie sa le cunosti

de Matei Antonescu 25 Iun. 2014 2466
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt astfel de antreprenori care ne vrajesc de la bun inceput. Ne inspira sa devenim din ce in ce mai buni, sa ne auto-depasim nivelul de eficienta, sa descoperim noi talente, abilitati si pasiuni. Insa nu toti sunt la fel. Exista si exemple care ne determina sa ne incepem o afacere cat mai curand si sa intram in rolul care le poate servi drept model "asa da".

Iata, conform Entrepreneur.com, care sunt cele mai importante secrete ale sefilor de exceptie:

1. Inspira dorinta de a atinge noi cote de progres si eficienta
. Marii leaderi sunt cei care ne vor ajuta sa dobandim noi si noi abilitati, sa ne risipim singuri teama de nou, de a incerca, de a testa solutii noi.


2. Pun valoare pe relatii! Relatiile sunt esentiale pentru sefii excelenti. De aceea pun mare pret pe modul in care interactioneaza cu cei din jurul lor. Mai presus de orice, stabilesc reguli pentru ca fiecare persoana din organizatie sa fie tratata cu maxim de corectitudine.


3. Inspira la excelenta in orice domeniu si pe oricine. Chiar daca discuta cu un asistent personal al unui manager dintr-un departament departat ca subordine, vor da sfaturi exceptionale. Firea lor este de asa natura incat nu se pot abtine sa nu cizeleze caractere, sa nu corecteze ce nu este drept, sa nu insufle putina pasiune pentru excelenta.


4. Asigura responsabilitate in toate procesele operationale, in luarea deciziilor, in modul in care echipele actioneaza. Toata lumea trebuie sa fie pe deplin responsabila pentru actiunile pe care le intreprind. Toti angajatii trebuie sa inteleaga care este finalitatea actiunilor lor, modul in care sarcinile lor, indeplinite cu minim sau cu maxim de eficienta, afecteaza intreaga afacere.

Mai presus de orice, sefii adevarati vor preda si cea mai importanta lectie cu putinta: eforturile fiecarui conduce la eforturi de echipa si acestea vor duce la anvergura si frumusetea cifrei de afaceri si brandului.


5. Incurajeaza munca in echipa si unitatea angajatilor, ca factor principal ce aduce succes pe toate planurile. Conform Entrepreneur.com, sefii cu adevarat exceptionali inteleg faptul ca munca in echipa si cooperarea dintre angajati mentin increderea si respectul mai mult decat interactiunea competitiva.

Astfel, antreprenorii memorabili sunt cei care vor stabili bonusuri pentru reusite individuale si pentru reusitele unei echipe.

sursa: Entrepreneur.com
sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: leadershipantreprenori de succesafaceri de succesmanagementantreprenori de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Managementul operatiunilor. Planificarea activitatii zilnice in afaceri

de Idei de afaceri
07 Nov 2023
Desi ar putea parea simplu la prima vedere, intregul proces de furnizare a unui serviciu sau de fabricare a unui produs poate deveni atat de complex...

4 lectii de management pe care oricine trebuie sa le stie

de Florin Amariei
25 Feb 2020
Aceste 4 lectii de management sunt construite in asa fel incat sa zambesti cand le citesti, insa iti vor oferi si o perspectiva noua asupra unor...

Top citate celebre pentru afaceri de succes!

de Adela Simonescu
12 Aug 2014
Aspiram la statutul de antreprenor de succes. Visam la clipa in care ne vom trezi dimineata si vom pune cap la cap un plan splendid pentru o zi de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]