Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stresul la locul de munca? Iata 4 reguli de urmat ca sa ii faci fata!

de Adela Simonescu 23 Mar. 2013 2413
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stresul reprezinta cea mai noua si incontestabila afectiune cu care au de-a face oamenii de pretutindeni. Si mai ales acum, pe timp de criza, cand locurile de munca sunt instabile si cand angajatorii ne cer mai multe eforturi, situatia devine destul de grava.

Iata si cateva reguli de aur, de urmat, pentru a tine piept stresului de la locul de munca:

1. Nu iti irosi timpul si nici pe al celor din jur.
Cu totii trebuie sa muncim cat mai mult si cu rezultate cat mai bune. Asa ca nu avem timp sa ascultam povestile tuturor colegilor, sa ne plangem, sa ne pierdem timpul cu discutii inutile. Nu uitati ca munca terminata la timp va scuteste de stres!

2. Suntem organizati, disciplinati, mizam pe planificare! Chiar si atunci cand totul pare un mare haos, ceva tot se poate face daca exista organizare. Stabiliti ce aveti de facut, care sunt termenele limita, ce sarcini trebuie sa finalizati in fiecare zi samd.

3. Nu stam in preajma oamenilor toxici: laudarosi, profitori, manipulatori, mincinosi, cei care nu isi tin promisiunile, cei care ne irosesc timpul, cei care se plang tot timpul, barfitorii si nu numai! Daca aceste tipuri de persoane nu ar exista la locul de munca, situatia ar fi una mult mai buna si sursele de stres s-ar injumatati, minim!

4. Nu ne enervam, nu criticam, nu judecam si nu dam vina pe nimeni. Colegul a uitat sa iti spuna ca azi era sedinta importanta. Seful ti-a taiat din salariu fara motiv intemeiat. Colegii au crezut de considerare sa arunce asupra ta toata vina pentru finalizarea unui proiect dupa termenul limita. Ce mai conteaza acum este sa identifici problema, sa gasesti o solutie si sa o implementezi. Fiecare actioneaza cu un scop al sau si este bine sa nu te manjesti cu murdaria pe care altii o accepta in curtea lor.

Lasa-i pe ceilalti sa se comporte asa cum cred ei de cuviinta si tu fa asa cum trebuie pentru ca la sfarsitul zilei sa fii multumit de tine!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: stres la muncastres la biroustrescombatere stres

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]