Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 motive pentru care nu vei primi o marire de salariu!

de Adela Simonescu 23 Mai. 2013 2921
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Maririle de salariu nu sunt pentru toti! Unii nu vor primi prea curand o marire pentru ca nu o merita sau pentru ca nu stiu cum sa o ceara, cand sa o ceara, cui sa o ceara, pentru ce sa o ceara! Haideti sa va spunem lucrurile pe sleau si sa fim sinceri! Exista o serie foaaarte larga de motive pentru care multi angajati vor ramane fix cu aceleasi salarii ca si anul trecut!

Iata doar cateva dintre motivele pentru care nu vom primi o marire de salariu anul acesta:

1. Nu cerem o marire de salariu.
Daca esti constient de faptul ca munca ta valoreaza mai mult decat salariul oferit, mergi si cere acea marire de salariu. Nu te astepta ca sefii sa iti mareasca salariul fara semnale din partea ta.

2. Nu stim sa ne punem abilitatile si competentele in valoare. Desigur, stim cu totii ca erai cel mai tare vanzator de briose cand erai mic. Toate rudele cumparau briose facute de tine si totul era minunat. Si acum ai putea face la fel cu acele contracte de asigurari, doar ca esti foarte ocupat cu planificarea.

Trezeste-te la realitate! Daca nu demonstrezi prin rezultate concrete ca esti bun sau exceptional, acea marire de salariu va fi a altcuiva!

3. Nu stim sa cerem marirea de salariu. Daca tu crezi ca este timpul sa mergi in birou si sa bati cu pumnul in masa, noi iti uram succes la gasirea unui nou loc de munca! Hai sa fim seriosi si cu picioarele pe pamant. Mai bine de atat, hai sa ne punem in locul superiorilor tai si sa ne imaginam cum ar fi sa intre un haiduc ca tine in birou si sa ne faca placerea unui spectacol demn de circ...

Desigur, la polul opus este tipul timid si emotiv care o ia si o tot ia prin invaluire. Nu va ajunge niciodata sa spuna in mod clar faptul ca munca lui este valoroasa si vrea ca salariul lui sa fie regandit pentru ajustari meritate!

4. Nu meritam o marire de salariu. Haideti sa o spunem cu totii cu toate sinceritatea, ca ne place de noi, uneori! Uneori chiar credem ca suntem cei mai tari din lume. Alteori stim ca am fi putut munci mai mult si cu eficienta mai mare. Grav este ca cel mai des, cand suntem suparati pe lume si pe viata si cand nu ne ajung banii sa ne luam mobila scumpa si gadget-uri de ultima generatie, incercam sa ne motivam si sa cerem o marire de salariu.

Desigur, sunt numeroase cazuri in care angajatii merita o marire de salariu si aici trebuie intervenit imediat. Insa maririle salariale sunt meritate atunci cand discutam despre oameni cu rezultate peste asteptari, peste conditiile impuse la interviu, cu rezultate care sa traga in sus un departament, cu rezultate care sa ajunga la urechile unui superior incantat!

Din pacate pentru multi dintre noi, sansele sa primim o marire salariala sunt destul de mici daca nu actionam. Vestea buna este ca toti am putea fi pe lista celor ce vor beneficia de mariri salariale, insa pentru asta trebuie sa deschizi bine ochii, sa casti bine urechile, sa intelegi ce obiective trebuie sa atingi si care este cel mai scurt drum catre exceptional!

Mult succes in toate si cariere de top!

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: marire de salariumarire salariumariri de salariumariri salariu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]