Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa iti construiesti o cultura organizationala de top? Iata cativa pasi super-simpli!

de Adela Simonescu 14 Dec. 2012 2701
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultura organizationala ramane un stalp care reuseste sa sustina o constructie cat se poate de solida. Desigur, nu orice companie se poate lauda ca detine o cultura organizationala clara. Multe companii detin angajati care nu stiu in functie de ce principii si valori sa isi conduca activitatea profesionala si viitorul carierelor lor si aceasta reprezinta o mare sursa de probleme.

Ceea ce multi angajatori considera neglijabil, altii considera esential. Si aceasta diferenta reprezinta punctul de plecare pentru succesul unora si declinul altora. Nu este atat de important sa ne controlam  fisele periodice de flux numerar cat este sa verificam mersul culturii noastre organizationale.

Ce cultura organizationala promovam? Ce cultura organizationala permitem sa ne influenteze oamenii? Ceea ce multi nu inteleg este faptul ca orice companie are nevoie de un pilon catre care angajatii sa se indrepte oricand sunt in dubii si au nevoie de un ghid.

Pentru cei care vor sa detina o cultura organizationala de top, iata ce pasi simpli am putea sa urmam:

1. Incercati sa conduceti mereu prin puterea propriului exemplu! Dati exemplu ca sunteti rabdator, ca nu intrati niciodata in panica, ca stiti cum sa comunicati, ca aveti curajul sa va recunoasteti greselile, ca aveti taria sa va laudati si cei mai aprigi concurenti din mediul de afaceri atunci cand este cazul.

2. Nu uitati sa intariti principiile si valorile in functie de care va conduceti afacerile. Nimeni nu are voie sa fure nici macar ultimul dram de informatie. Nimeni nu are voie sa isi barfeasca colegii. Nimeni nu are voie sa isi aduca problemele de acasa la locul de munca. Nimeni nu trebuie sa se preocupe de ce salarii au ceilalti. Nimeni nu are voie sa stagneze din punct de vedere profesional.

Iata doar cateva puncte de la care puteti pleca pentru a transforma locul de munca intr-un mediu optim pentru dezvoltarea unei culturi organizationale de top.

3. Cultura organizationala poate sa fie intarita si ras-intarita de cate ori vreti voi dar rezultatul va fi tot unul dezastruos daca nu aveti material de calitate. Si cand spunem 'material', ne referim la oamenii pe care ii aduceti in companiile voastre. Investiti timp, bani si energie pentru a aduce doar oameni de calitate. Doar alaturi de ei puteti sa construiti o cultura organizationala de calitate!


Mult succes in construirea unei culturi organizationale de top!




sursa foto: www.sxc.hu






Tags: cultura organizationalaculturi organizationale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]