Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 reguli pentru afaceristi imuni la criza!

de Ilinca Dobrescu 27 Ian. 2012 4053
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile merg greu pe criza si acest lucru il simtim toti. Ne este din ce in ce mai greu sa crestem, sa ne dezvoltam proiectele, afacerile in care am investit atat de multi bani si pe care nici nu mai stim daca ii vom recupera vreodata. In astfel de perioade, afaceristii castigatori si imuni la criza vor fi cei care creativi, optimisti, cei care se vor adapta la noile conditii ale mediului business.

Iata si 7 reguli care va vor transforma in afaceristi mai puternici, in afaceristi imuni la criza economica prezenta:

1. Nu scapa din vedere imaginea de ansamblu care te priveste. Daca ai o zi proasta nu inseamna ca si maine lucrurile trebuie sa fie la fel.

2. Ai incredere in intuitia ta, insa nu prea mult. Bazeaza-te pe sfaturile specialistilor si expertilor din mediul de afaceri. Cerceteaza domeniile in care investesc, alegerile pe care le fac, deciziile pe care le iau in contul afacerilor lor.

3. Aminteste-ti intotdeauna de unde ai pornit si care au fost aspiratiile tale de la bun inceput. Se poate sa ti le fi indeplinit deja si acum sa incerci sa cuceresti noi teritorii.

4. Nu ai cum sa ii multumesti pe toti. Clienti nemultumiti vor exista intotdeauna, plangeri si critici vor fi mereu prezente, intr-o pondere mai mica sau mai mare. Ceea ce conteaza cu adevarat este sa inveti din greseli si din critici, din plangeri si nemultumirile clientilor tai.

5. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva. Atitudinea negativa este contagioasa, asa ca ai grija sa stai departe de persoanele care te pot afecta in viata profesionala sau in cea personala.

6. Pastreaza-ti viata profesionala si pe cea personala cat se poate de organizate. Organizarea este de baza daca vrei sa supravietuiesti sau sa ai succes intr-un mediu instabil, nesigur.

7. Fa ceea ce iubesti, depune efort in directiile pentru care detii pasiune. Orice persoana cu spirit antreprenorial trebuie sa incerce sa isi devolte abilitatile si competentele in sectoarele pentru care detine pasiune, entuziasm, motivatie de a avea succes. Succesul vine din efort si efortul se sustine doar din dorinta, pasiune, perseverenta.


Tags: afaceripasiunemotivatieperseverenta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]