Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina 10 Apr. 2017 12715
3.86 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea antreprenoriatului si ii invidiem pe cei care au reusit in afaceri. Nu suntem pregatiti din punct de vedere emotional sa ne asumam riscuri, sentimentele fiind mai puternice decat ratiunea. Insa, stim prea bine cu totii, ca daca nu riscam, nu castigam. Procesul trecerii de la siguranta locului de munca la libertatea financiara este, mai intai, unul ce tine de schimbarea felului de gandire. Cu toate acestea, daca avem incredere in fortele proprii si ne stapanim teama de a nu pierde bani, putem avea afacerea la care visam. De exemplu, pentru a investi intr-o tipografie ai nevoie in primul rand de mult curaj, strategie si ca in orice alt domeniu, de foarte mult noroc.

Initiativa unui antreprenor din comuna Cornatelu (judetul Dambovita) de a investi in activitatea de editare, productie si distribuire de informatii si produse culturale a fost motivata de cresterea continua a pietei din Romania.

Prin intermediul fondurilor nerambursabile antreprenorul si-a propus crearea unei noi capacitati de  productie in domeniul editurii de carte. In acest sens, a infiintat si a dotat cu utilaje tehnologice performante o tipografie in comuna Cornatelu, judetul Dambovita.

Asadar, in decembrie 2008 a depus dosarul de finantare in cadrul Masurii 312. Contractul a fost semnat in mai 2009, proiectul fiind implementat pe o perioada de 21 de luni.  

Activitatea tipografiei consta in prestarea de servicii complete, de la tehnoredactare la produsul  finit, deservind intreaga piata a editurii de carte. Serviciile tipografiei se impart in doua categorii: prima se refera la cartea editata complet sub egida „Tipografia de Carte” - produsul obtinut fiind de calitate si la un pret scazut in comparatie cu nivelul actual de pe piata, iar a doua  categorie consta in punerea la dispozitie a unitatii flexibile de editare  catre producatori carora le lipsesc unul sau mai multe elemente din fluxul complet.

Cu ajutorul fondurilor europene au fost achizitionate trei utilaje: o ghilotina cu trei cutite, o masina de faltuit si o masina de brosat.

Utilajele achizitionate au dus la crearea unei baze tehnico-materiale a societatii pentru activitati  editoriale, ceea ce a determinat reducerea costurilor de productie si cresterea cantitativa si  calitativa a produselor obtinute.


Sursa: Revista "Bune Practici" Numarul 4, Anul II, Octombrie 2014, RNDR


Tags: afacere de nisaafacere cu tipografietipografie de cartefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]