Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 10 reguli ale succesului in afaceri ale lui Sam Walton, fondatorul Wal-Mart

de Adela Simonescu 10 Iul. 2011 5704
3.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania Wal-Mart este renumita si se bucura de un succes mare in afacerile pe care le detine. Sam Walton este fondatorul acestei companii si a inceput de jos, dintr-o stare de saracie acuta care l-a invatat adevarata valoare a banilor si necesitatea de a persevera. In 1992, Walton a venit cu ideea de a-si deschide un lant de magazine mari, in zone rurala, care sa perceapa preturi mici si cu oferte promotionale in numar mare.

Walton a reusit sa isi aduca afacerile in punctul in care, in 1992, cand acesta decedase, familia sa detinea un venit de aproape $25 miliarde. In prezent, compania Wal-Mart este cel mai puternic retailer mondial, cu peste 4000 de magazine de discount si magazine alimentare.

In capitolul „Cum sa conduci o companie de succes:10 reguli care au functionat in cazul meu”, din cartea „Cartea intelepciunii in afaceri”, editata de Peter Krass, Sam Walton si-a concentrat cele mai bune secrete in afaceri. Iata-le pe cele 10 reguli de aur care i-au adus succes in afaceri antreprenorului:

1.    „Dedica-te afacerii tale. Ai incredere in afacerea ta mai mult decat oricine altcineva. Eu am trecut de fiecare situatie dificila prin pasiunea pe care am implicat-o in munca mea.”

2.    „Imparte-ti profitul cu asociatii tai si trateaza-i ca pe partenerii tai. Astfel, si ei te vor trata ca pe un partener iar afacerea se va dovedi mai performanta decat ti-ai fi imaginat vreodata.”

3.     „Motiveaza-ti partenerii din afaceri. Banii si puterea nu inseamna totul. In mod constant si in fiecare zi trebuie sa gasesti modalitati de a-i motiva si provoca.”

4.    „Comunica orice poti partenerilor tai din afaceri. Cu cat stiu mai multe, cu atat vor intelege mai multe si cu atat le va pasa mai mult.”

5.    „Apreciaza tot ce fac asociatii tai in interesul afacerii. Nimic altceva nu poate sa substituie cateva cuvinte bine alese si sincere de lauda. Sunt absolut gratuite si valoreaza mult.”

6.    „Sarbatoreste-ti succesul. Gaseste o doza de umor in orice esec. Nu te lua atat de mult in serios si relaxeaza-te. Ceilalti din jurul tau se vor relaxa. Distreaza-te si da dovada de entuziasm.”

7.    „Asculta-ti toti angajatii companiei si gaseste modalitati prin care sa ii incurajezi sa comunice. Angajatii care interactioneaza direct cu clientii sunt cei care stiu cu adevarat ce se petrece in afaceri. Trebuie sa stii ce stiu acestia.”

8.    „Depaseste asteptarile clientilor tai. Da clientilor tai ce isi doresc si inca putin pe deasupra.”

9.    „Controleaza-ti cheltuielile mai bine decat o fac competitorii tai."

10.    „Inoata contra curentului. Mergi in directia opusa si ignora conventiile. Daca toti ceilalti isi conduc afacerile intr-o anumita directie, exista sanse mari sa iti gasesti nisa perfecta exact in directia opusa.”




Tags: sam waltonreguli successucces in afacerireguli in afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]