Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum am facut profit din piscicultura

de Alina Cotae 26 Nov. 2010 5839
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata cum a facut profit din piscicultura un galatean si cum putem valorifica potentialului piscicol din Romania.

La mijlocul anului 1988, cei din regimul comunist au realizat una dintre cele mai mari pastravarii din Oltenia, la Izvoarele. Datorita evenimentelor din iarna anului 1989, aceasta nu a reusit sa se bucure nici macar de o singura productie. Dupa ce, timp de 16 ani a fost ignorata complet de autoritatile locale, un tanar galatean, pe numele sau, Miron Verdes, a descoperit potentialul acestei pastravarii.

Cu o suprafata de 300 de hectare, ferma piscicola a fost amenajata foarte greu, cu multe eforturi. Miron Verdes isi aduce aminte: Nici nu a fost vorba de beneficiu in primii doi ani. Abia in cel de-al treilea an am reusit sa obtinem si profit din piscicultura. Bineinteles ca tot profitul l-am reinvestit aici.

El sustine ca afacerea poate fi profitabila, insa necesita multe investitii. Din pacate, ferma piscicola functioneaza momentan doar la 40 % din capacitatea posibila, in mare parte datorita faptului ca produsul ecologic romanesc este mai scump.

Clientii romani prefera sa se aprovizioneze de la vecini unguri sau bulgari  deoarece pastravul este mai ieftin. Numai ca acolo, pastravii sunt crescuti fortat si nu in libertate si natural ca la noi. Asa ca, nu ne ramane altceva de facut, decat sa muncim.

Dorindu-si ca afacerea sa se dezvolte si sa capete renume, galateanul a transformat unul dintre bazine, de 95 de hectare, in iaz de pescuit sportiv. Acesta atrage zilnic foarte multi pescari, multi dintre ei venind chiar si cu familiile. De aceea, el si-a extins afacerea si a realizat si alte facilitati: pontoane pentru evenimente, cabanute pentru cazare si locuri pentru gratare. Miron a declarat: Cel ce vine aici plateste 50 de lei si poate sa stea 24 de ore la pescuit, cu familie cu tot. Si pot spune ca se prinde si peste.

Avand in vedere toate acestea, antreprenorul este constient ca mai sunt necesare investitii pentru iazul de pescuit sportiv. El stie ca doar asa complexul va putea atrage potentialii clienti la adevarata sa valoare.

Deoarece statul roman nu pare deloc interesat de sustinerea financiara a proiectului, Miron Verdes s-a axat pe realizarea de proiecte in colaborare cu Uniunea Europeana. Astfel, unul dintre cele mai profitabile a constat in vanzarea a peste patru milioane de bucati de puiet pentru export. Si cererea este din ce in ce mai mare. De asemenea, mai are un contract bazat pe prelucrarea propriu-zisa a pestelui, cu o firma romaneasca de aceasta data.

In urma evaluarii profiturilor din aceste cateva proiecte mai insemnate, Miron Verdes vrea sa investeasca totul in ferma, pentru a o duce la nivelul urmator.

Autor: Alina Cotae



Tags: pastravarieferma piscicolapisciculturaprofit din piscicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]