Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere mai putin obisnuita, pusa pe picioare cu bani europeni

de Alina Constantinescu 09 Nov. 2016 4108
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doi timisoreni au infiintat o ferma unde se produce biohumus, un fertilizant natural. Potrivit specialistilor in domeniu, biohumusul folosit in agricultura ajuta la cresterea productiei cu peste 15%.

In 2010, Marian Merloi si Iosif Reiter au pus bazele unei afaceri mai putin obisnuite, inspirata dupa un model austriac: ferma de rame pentru producerea de biohumus. Pentru afacere au avut nevoie de 300.000 de euro, 70% din suma reprezentand finantarea europeana.

In 6 ani, afacerea s-a dezvoltat, astazi, la ferma celor doi timisoreni existand peste un milion de rame din speciile Eisenia Fetida, Hibridul Rosu de California si Dendrobaena Veneta. Acestea au nevoie de conditii speciale pentru a produce fertilizantul natural.

„Temperatura, umiditatea si PH-ul sunt cele trei elemente pe care trebuie sa le tinem sub control. Temperatura optima pentru ele ar fi undeva in jur la 15-20 de grade”, spune Iosif Reiter, administrator pentru digi24.ro.

La fiecare doua luni, familile de rame se inmultesc, iar asta duce la cresterea productiei de biohumus. Valoarea optima a pH-ului din compost este de 7,5-8.

„Acest vermicompost poate imbunatati structura solului, mareste capacitatea acestuia de a retina apa. Din acest motiv, cantitatea de apa folosita in irigatii poate fi mai mica”, spune conf. dr. univ. Isidora Radulov, specialist in Resurse Fertilizante.

Fertilizantul se vinde in tara la pretul de 3.5 lei litrul. Dotarea tehnica a fermei include o remorca tehnologica pentru amestecare, o instalatie de ambalare si o masina pentru transport.

Avantajele folosirii biohumusului in agricultura

Biohumusul este cel mai bun ingrasamant organic si este ideal pentru agricultura, silvicultura, horticultura. Contine intreaga gama de microelemente (azot, fosfor, potasiu si calciu) pentru dezvoltarea plantelor si este eficient impotriva insectelor si daunatorilor.

Mai mult, ajuta pamantul sa retina umiditatea, stimuland astfel ciclul de crestere al plantelor, sporeste rezistenta lor la modificarea brusca a temperaturii. Cantitatea de apa necesara pentru irigatii scade cu aproximativ 30%.

Prin aplicarea biohumusului se obtin sporuri de productie semnificative deoarece plantele asimileaza cu usurinta substantele nutritive.



Tags: afacere cu ramebiohumusferma de rameafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De la mere la trandafiri ... in borcane - afacere profitabila de familie

de Stefania Tanase
11 Sep 2015
Pentru ca trandafirii sunt cunoscuti nu numai pentru frumusetea lor, dar si pentru produsele delicioase care se pot realiza prin procesarea lor,...

Ferma de rame - afacerea care iti aduce 8 beneficii si oportunitati nebanuite

de Teo Manole
19 Nov 2014
Ferma de rame rezolva problema deseurilor din gospodarie fara sa genereze efecte negative asupra mediului. Iata care sunt cele 8 beneficii si...

Aveti 19.62 lei? Incepeti chiar astazi o afacere profitabila cu melci!

de Robert Bratu
21 Ian 2011
De ce sa cresteti melci? •    Pentru ca profitul dvs. este de 13.700 euro/an. •    Pentru ca melcii se...

Pregatiti-va pentru vara cu o afacere profitabila - SOLARUL

de Vasile Coman, Silvia Bucsan
20 Sep 2007
In ziua de azi, toata lumea stie ce este un solar, dar acum 10 de ani, nu era prea cunoscut termenul in tara noastra. Un solar este un salon...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]