Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea de succes a unuia dintre mogulii media ai Americii

de Andrioae Ruxandra 13 Sep. 2014 6273
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand Cathy Hughes a ramas insarcinata, la varsta de 16 ani, prietenii i-au spus ca viata ei s-a terminat. Mama a alungat-o de acasa, acesta fiind un moment socant pentru un adolescent la inceput de drum. potrivit acesteia, sarcina a fost insa doar inceputul. Nasterea fiului sau, Alfred Liggins, a fost motivul pentru care a devenit responsabila, promitandu-si ei insasi, fiului si lui Dumnezeu ca nu va deveni unul dintre cazurile de abandon, asa cum se intampla frecvent in comunitatile celor de culoare ce nu aveau adapost.

 
Intr-adevar, Cathy nu a devenit unul dintre acele cazuri. Multi ani mai tarziu, a deschis portile cele mai mari companii africano-americane cu sediul in SUA, devenind astfel prima femeie de origine africana care detinea o companie publica inregistrata. Radioul ei din Washington D.C., numit Radio One, avea 53 de statii in 16 sectoare de pe piata de marketing, avand un profit de 433 de milioane de dolari in 2012. Fiul ei, Alfred, a devenit CEO si a transformat Radio One intr-o televiziune, TV One, plus alte afaceri online.
 
Cathy a devenit, dintr-o mama adolescenta, un mogul media de succes, insa drumul n-a fost deloc simplu. In timp ce isi cladea drumul la statia de radio a Universitatii Howard, Cathy a avut ocazia, in anul 1979, sa cumpere o statie de radio impreuna cu sotul ei. In momentul in care cei doi au divortat, afacerea a dat faliment. Si-a pierdut casa, dar a refuzat sa renunte la propria firma. Ea si fiul acesteia au dormit pe podeaua statiei de radio pana cand ea a reusit sa imbunatateasca afacerea.
 
Cathy Hughes a avut o viata grea, ca orice adolescent de culoare al unei Americi din anii `50 - `60. Cu toate acestea, saracia si lipsa unui camin nu au impiedicat-o sa viseze la marea ei pasiune inca de la varsta de 8 ani, radioul. Primise cadou de Craciun de la mama ei un radio cu tranzistor. Se inchidea in baie si folosea periuta pe post de microfon; privindu-se in oglinda, juca rolul gazdei emisiunilor de radio, creand stiri si reclame. Nu stia nici ea ca acela avea sa fie doar primul pas catre lungul drum spre succes. 
 
In ceea ce priveste sarcina, Cathy a fost sfatuita sa renunte, intrucat societatea acelor ani respira inca sub jugul rasismului, iar o adolescenta de culoare insarcinata nu putea supravietui mult timp pe strazi. Cathy n-a indraznit sa faca ceva in acest sens. "Nu am putut pedepsi o alta fiinta umana pentru greselile mele, chiar daca nu aveam atunci resursele educationale si financiare de care aveam nevoie. Acel copil m-a motivat sa devin responsabila si sa il pun pe lista prioritatilor, inaintea dorintelor mele egoiste. Am devenit antreprenor datorita lui. Intr-o zi, Alfred a avut febra si seful meu mi-a spus ca daca ies pe usa de la slujba, nu ma mai pot intoarce. Atunci am decis ca trebuie sa devin propriul meu sef ca sa pot fi alaturi de copilul meu", isi aminteste Cathy.
 
Ca o tanara mama antreprenoare, Cathy a invatat ca este foarte important sa te concentrezi pe ceea ce trebuie sa faci. A invatat ca secretul unei educatii parentale este concentrarea completa asupra copilului. Una dintre caracteristicile unui manager eficient este aceea de a nu avea atentia distrasa de la angajati, scopuri si obiective. Este important sa fii cu ochii pe premiu, indiferent ca acesta se afla sub forma unei afaceri sau a cresterii unui copil.
 
Statia de radio a fost un esec total in primii sapte ani, dar Cathy s-a concentrat sa nu isi piarda firma, fiind nevoita astfel sa locuiasca in statia de radio si sa faca tot ce a trebuit pentru a o mentine. Era in stare sa renunte la tot, mai putin la fiul ei si la firma. "Eram foarte determinata sa incep o afacere de succes, avandu-l pe fiul meu alaturi. Le spuneam proprietarilor: Credeti ca o sa renunt la tot chiar daca dorm intr-un sac si chiar daca ma spal intr-o toaleta publica?", a povestit Cathy pentru Huffington Post.
 
Cu siguranta, fiul ei, Alfred i-a dat forta sa mearga mai departe. In fond, el a fost sansa ei de a-si schimba viata. Cat despre cresterea fiului ei sub acoperisul unei statii de radio, antreprenoarea spune ca el nu a fost niciodata un copil defavorizat. A absolvit cea mai buna scoala din Washington D.C, s-a inscris la Universitatea din California, in Los Angeles, si s-a implicat in toate activitatile pe care copiii le fac de obicei. 
 
"In momentul in care Alfred a absolvit masterul la Administrarea Afacerilor, mi-a spus ca nu vom mai avea o relatie parinte-copil, ci ca vom fi parteneri de afaceri si ca totul se va intampla cat se poate de public. Astfel, totul s-a transformat intr-o afacere de familie",  a declarat antreprenoarea.
 
Cathy Hughes a ajuns pe copertile unor publicatii internationale de elita, precum Forbes, publicatie care a dezvaluit ca venitul afacerii (cu toate compensatiile) pentru anul 2013 este in valoare de 1.293. 225 de dolari. Saracia si neajunsurile nu au facut-o sa renunte, ci sa lupte pentru visul ei, care i-a devenit adapost si scop principal. Povestea acestei antreprenoare este un exemplu pentru miliardele de intrepreinzatori care inceteaza lupta, alegand sa adune cioburile unui vis, decat sa il cladeasca bucata cu bucata.
 
Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Tags: afaceriafaceri de succesantreprenoriantreprenoriatafaceri mediaradio one

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

10 mituri despre antreprenori si antreprenoriat

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Cu siguranta vreti sa aflati secretele antreprenoriatului si sa ajungeti macar la acelasi nivel cu antreprenorii preferati, daca ati ajuns la acest...

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]