Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiuri presate la rece - afacerea de succes a unui antreprenor din judetul Alba

de Alina Constantinescu 28 Nov. 2016 5159
3.33 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uleiurile presate la rece sunt foarte apreciate pentru proprietatile nutritive, pot fi consumate ca atare, utilizate in scop terapeutic sau folosite in industia cosmeticelor. Acestea se obtin din radacini proaspete, seminte, samburi sau din pulpa fructelor. Dupa ce sunt curatate de impuritati, pot fi procesate. Uleiurile naturale sunt la mare cautare atat in tara cat si peste hotare. Preturile variaza de la 7 lei/litru pentru cel de floarea soarelui la 120 lei/litru pentru cel de nuca.

Iacob Haiduc din jud. Alba a lucrat pana in 1990  la Cooperativa Mestesugareasca din Ocna Mures avand meseria de sculer-matriter. Dupa Revolutie, fabricile locale au inceput sa se inchida. A plecat la munca in strainatate, apoi cu banii stransi a revenit in tara si a inceput o afacere in agricultura, investind 20.000 de euro.

Astfel, s-a documentat si in urma cu 5 ani a inceput o afacere cu uleiuri presate la rece din seminte de floarea-soarelui, de rapita, de dovleac si de nuca.

A cumparat terenuri, utilaje si a inceput sa cultive pe o suprafata de 20 de hectare floarea-soarelui, rapita si dovleci. De pe un hectar scoate aproximativ 200-300 de litri de ulei. Produce uleiuri prin presare la rece, din recolta proprie.

Dupa ce sunt indepartate impuritatile, semintele sunt introduse in presa mecanica, iar prin presarea a 3 kg de seminte se obtine 1 litru de ulei.

„Cum se produce uleiul. Semintele se recolteaza de pe camp toamna si sunt depozitate. Se indeparteaza impuritatile de pe seminte, apoi se preseaza obtinandu-se uleiul presat la rece. Acesta se trece apoi prin filtru de panza si se decanteaza natural, dupa care se imbuteliaza in sticle de unica folosinta.“, explica antreprenorul pentru zf.ro.

Nu cumpara materia prima pentru ca isi procura singur semintele.

Antreprenorul in varsta de 58 de ani vinde produsele online, dar si la targuri si expozitii.

Pretul variaza in functie de semintele folosite, cel mai ieftin este cel de floarea-soarelui, 7 lei litrul. Un litru de ulei de rapita costa 10 lei, aceeasi cantitate de ulei de dovleac - 100 de lei, iar cel mai scump este uleiul de nuca - 120 de lei/litru.



Tags: uleiuri presate la receafacere de succesafacere cu uleiuleiuri naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

VIDEO: De la pasiune la afacere de succes - atelier de incaltaminte

de Alina Constantinescu
19 Dec 2016
Pantofii pot schimba cu desavarsire o tinuta, o atitudine si o stare. Tinutele elegante sau casual pe care ti le construiesti nu ar avea niciun...

Alex Elman a inceput o afacere de succes cu ochii larg inchisi

de Andrioae Ruxandra
05 Sep 2014
Cand Alex Elman a fost diagnosticata cu diabet juvenil, la varsta de 9 ani, doctorii au avertizat-o ca ar putea sa isi piarda vederea. "Sincera sa...

O tanara de 21 de ani a reusit sa transforme o franciza broderie intr-o afacere de succes

de Alexandra Popescu
11 Iul 2014
Maria Emma este o tanara care si-a deschis propria afacere in anul 2008, unul dintre momentele critice ale economiei mondiale. Aceasta a lasat un loc...

Clatite bretone - o afacere de succes

de Zenobia Badescu
17 Ian 2008
In Bucuresti exista o cafenea speciala unde puteti servi clatite bretone intr-o atmosfera cu iz artistic. Aceasta atmosfera este data atat de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]