Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valentina Condor si afacerile din domeniul cosmeticelor naturale

de Zenobia Badescu 05 Sep. 2011 5425
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cosmeticele naturale sunt la moda in prezent si sunt produse de viitor. Afacerile care se concentreaza pe productia si comercializarea de produse cosmetice ce contin ingrediente naturale, organice chiar, sunt afaceri castigatoare si care se vor dovedi intotdeauna profitabile si populare in randul clientilor carora se adreseaza. Iata un interviu cu Valentina Condor, antreprenoare din domeniul cosmeticelor naturale.

„Traiti in armonie, iubiti si respectati viata sub toate formele ei!”
Acesta este sfatul Valentinei Condor care încearcă, în această lume tot mai tehnologizată, globalizată ÅŸi pragmatică, să-ÅŸi schimbe stilul de viaţă. SieÅŸi, dar ÅŸi altora care vor să trăiască cât mai natural ÅŸi iubesc viaÅ£a – acest dar unic ÅŸi nepreÅ£uit.

Cu multă seriozitate, pasiune ÅŸi dorinţă de schimbare a pornit Valentina pe un nou drum, aÅŸa cum îl simÅ£ea, informându-se permanent ÅŸi creând un mic „tărâm” al conceptului de sănătate, echilibru ÅŸi frumuseÅ£e.

Idei de Afaceri: Dna Condor, cum aţi trecut graniţa de la consumul de produse artificiale la studierea şi folosirea celor naturale? Ce anume v-a determinat?
Valentina Condor: Trecerea de la consumul de produse artificiale la folosirea celor naturale este doar un aspect al unei decizii luate cu ceva timp în urmă: aceea de a-mi schimba radical viaÅ£a. Trăim într-o societate de consum ÅŸi, cel puÅ£in din punctul meu de vedere, suntem supuÅŸi poluării sub multe forme, agresaÅ£i sub multe aspecte, iar stresul este boala mileniului.

Nu mai avem timp să gândim, să simÅ£im, reacÅ£ionăm în loc să acÅ£ionăm ÅŸi aplicăm mecanic reguli, ÅŸabloane, standarde, elemente care creează dezechilibre serioase. În concluzie, nu mai avem timp să trăim cu adevărat.

AÅŸa că am renunÅ£at la tot, în primul rând la un serviciu cu beneficii financiare foarte importante. Am încercat ÅŸi încerc în continuare să mă schimb ÅŸi să construiesc un alt mod de a trăi, în primul rând pentru mine ÅŸi, de ce nu, ÅŸi pentru ceilalÅ£i. A urmat o perioadă, să spunem de dezintoxicare ÅŸi eliberare sub toate aspectele, fizic, intelectual, psihoemoÅ£ional ÅŸi spiritual.

Idei de Afaceri: De ce cosmetice bio sau, chiar mai mult decât atât, cosmetice home-made naturale?
Valentina Condor: Româncele au fost ÅŸi sunt femei cochete ÅŸi elegante. În acelaÅŸi timp, vocaÅ£ia fundamentală a femeii este aceea de a da ÅŸi a ocroti viaÅ£a. DeÅŸi sunt multe alte căi, pentru mine cosmeticele bio reprezintă modalitatea cea mai rapidă ÅŸi facilă de a atinge ÅŸi de a face să rezoneze această latură a spiritului feminin de păstrătoare ÅŸi ocrotitoare a vieÅ£ii, a purităţii ÅŸi frumuseÅ£ii. Este primul pas ÅŸi puntea de legătură pe care eu încerc să o stabilesc cu cei din jurul meu.

Vor urma ÅŸi alÅ£i paÅŸi care să dea formă conceptului de frumuseÅ£e ÅŸi echilibru, într-o lume din ce în ce mai artificială. Nu vreau să fiu înÅ£eleasă greÅŸit, trăim într-o perioadă fantastică, în care ÅŸtiinÅ£a ÅŸi tehnologia au adus beneficii imense civilizaÅ£iei umane, dar în acelaÅŸi timp, aplicate iraÅ£ional ÅŸi abuziv, au creat ÅŸi dezechilibre majore, consecinÅ£ele la nivel individual ÅŸi planetar văzându-se deja. Trebuie să creăm un echilibru între noi, natură ÅŸi universul din care facem parte integrantă, între materie ÅŸi spirit. Åži cine ar putea să facă acest lucru mai bine decât noi, femeile?

Prin natura noastră suntem mult mai receptive, mai sensibile, mai deschise ÅŸi, de ce să nu spunem, beneficiem de la « Mamă Natură» de inteligenÅ£a emoÅ£ională care ne permite să trecem dincolo de bariera raÅ£ionalului ÅŸi să ÅŸtim intuitiv ce este bine pentru noi ÅŸi în special pentru copiii noÅŸtri.

Idei de Afaceri: AÅŸadar, regăsindu-vă echilibrul, v-aÅ£i dorit să-i ajutaÅ£i ÅŸi pe cei din jur. Cum ÅŸi când aÅ£i făcut concret acest pas?
Valentina Condor:
Anul 2009 şi o bună parte din 2010 a fost perioada dedicată documentării şi acumulării de informaţie.
A urmat apoi o perioadă de selectare riguroasă a partenerilor, deoarece calitatea este aspectul cel mai important pentru noi. Partenerii noÅŸtri sunt francezi, dar am stabilit deja contacte cu producători din Maroc, India, Madagascar, în vederea pregătirii următoarei etape. Caut permanent noi surse de aprovizionare, în aÅŸa fel încât îngrijirea bio să nu mai fie un lux în România.

Idei de Afaceri: Cum a apărut magazinul on-line www.cosmetica-bio.ro? Dar www.biocosmetice-orientale.ro?
Valentina Condor: „Cosmetica–bio” este un concept nou în România, deÅŸi în Occident face parte din cotidian, unde se acordă o mare atenÅ£ie ÅŸi importantă alimentaÅ£iei, îngrijirii naturale ÅŸi sănătoase.

Încercăm să implementăm acest concept în România, acela de a prepara acasă cosmeticele, produsele de igienă ÅŸi întreÅ£inere corporală, cât ÅŸi produsele de uz caznic. Este un concept căruia eu îi spun uneori «să bucătărim frumuseÅ£e». Nu suntem singurii ÅŸi mă bucură nespus că ÅŸi alte persoane fac aceleaÅŸi eforturi într-o formă organizată. Cu cât suntem mai mulÅ£i, cu atât mai bine.

În ceea ce priveÅŸte proiectul similar privind biocosmeticele orientale, acesta reflectă pasiunea mea pentru cultura, civilizaÅ£ia ÅŸi spiritualitatea orientală. DeÅŸi „beneficiile Occidentului” sunt din ce în ce mai prezente ÅŸi în această parte a lumii, consider că orientalii mai păstrează încă un anume fel de a trăi, a gândi ÅŸi a se îngriji, mult mai natural ÅŸi sănătos decât noi.

De altfel, produsele din magazinul de biocosmetice orientale sunt preparate după reÅ£ete vechi, ancestrale am putea spune, secrete bine păstrate din generaÅ£ie în generaÅ£ie. În acelaÅŸi timp, ele sunt realizate exlusiv din ingrediente natural de foarte bună calitate, obÅ£inute din culturile proprii ale producătorilor, atent îngrijite, recoltate în momentul optim ÅŸi extrase după procedee tradiÅ£ionale, fără solvenÅ£i chimici.

Idei de Afaceri: Vă gândiÅ£i să realizaÅ£i produsele proprii?
Valentina Condor: AÅŸa cum spuneam ceva mai devreme, urmează o altă etapă, aceea de a înfiinÅ£a un laborator ÅŸi a importa extractele vegetale, ingredientele ÅŸi activii cosmetici direct de la producători. În acest laborator al nostru din România urmează să facem dozarea ÅŸi ambalarea produselor, fapt ce ne-ar permite să scădem foarte mult preÅ£urile.

O altă etapă, dar pentru care trebuie să ne pregătim la modul foarte serios, este aceea de a lansa o gamă românească de cosmetice ÅŸi bineînÅ£eles certificată bio, de care să poată beneficia în special persoanele extrem de ocupate sau cele care nu sunt pasionate de homemade. Mergând un pic mai departe, în proiectele noastre de viitor, este inclusă ÅŸi înfiinÅ£area de culturi certificate bio din care să obÅ£inem extractele vegetale.

Idei de Afaceri: Cam ce sumă aÅ£i investit până în prezent în această afacere?
Valentina Condor: Am început această afacere cu resurse financiare minime ÅŸi în sens invers decât îmi propusesem iniÅ£ial. O mare parte din produsele existente în magazinul nostru ar fi trebuit să fie produsul final al unui proiect care începea cu înfiinÅ£area unei ferme ecologice, inclusiv pentru culturi de plante medicinale ÅŸi aromatice. Pasul următor ar fi fost înfiinÅ£area unui laborator. Criza a blocat momentan acest proiect ÅŸi a trebuit să mă reorientez, începând cu sfârÅŸitul.

AÅŸadar, investiÅ£ia iniÅ£ială a fost de 4.000 de euro.Am încercat apoi, pe de o parte, să satisfacem ÅŸi necesităţile persoanelor foarte ocupate, care nu au timp pentru prepararea cosmeticelor, deÅŸi eu cred că este o aparenţă înÅŸelătoare deoarece în loc să alergi prin magazine în căutarea de cosmetice, acestea pot fi preparate o dată pe lună, acasă, în maximum două ore. Mă refer la cosmetice pentru ten, corp ÅŸi păr, toate proaspăt preparate, cu ingrediente absolut natural ÅŸi majoritatea certificate Bio.

Avem o gamă extrem de variată de extracte vegetale care include uleiuri esenÅ£iale ÅŸi vegetale, ape florale, extracte de fructe ÅŸi plante, ingrediente ÅŸi activi cosmetici ÅŸi care corespund exact nevoilor fiecărei persoane. AÅŸ face referire în special la copii, cărora trebuie să le acordăm toată grija ÅŸi atenÅ£ia noastră, folosind pentru ei, cât se poate, numai produse naturale.

Pe de altă parte, încercăm să oferim posibilitatea consumatorilor noÅŸtri de a face o paralelă între ingredientele conÅ£inute în cosmeticele certificate bio ÅŸi extractele, ingredientele ÅŸi activii cosmetici din magazinul nostru, care în proporÅ£ie de 90% se regăsesc în gamele de cosmetice, înÅ£elegând astfel că ÅŸi producătorii de cosmetice bio folosesc aceleaÅŸi ingrediente.

Astfel am investit încă 8.000 de euro pentru a aduce în România gama de cosmetice Paysane ÅŸi gama Lea Nature- SO`BIO etic. Privind investiÅ£ia din alt unghi, aceasta presupune foarte multă muncă, documentare temeinică, multă pasiune ÅŸi, nu în ultimul rând, gândul de a lăsa copiilor noÅŸtri o planetă vie.

Idei de Afaceri: PovestiÅ£i-ne despre echipa implicată în proiectul dumneavoastră?
Valentina Condor: Proiectul este iniÅ£iativa mea. Suntem o societate extrem de tânără ÅŸi o echipă foarte mică, formata din trei persoane cu responsabilităţi specifice. Partea de management, documentarea, contactele, relaÅ£ia cu partenerii, prospectarea de piaţă, realizarea prezentărilor ÅŸi a fiÅŸelor tehnice este în sarcina mea. Un coleg se ocupă de partea de IT, optimizare on-line ÅŸi promovare. Avem încă o colegă care se ocupă de partea administrativă ÅŸi livrare, restul serviciilor fiind deocamdată externalizate.

Idei de Afaceri: Cine sunt clienţii dumneavoastră?
Valentina Condor: Fiind încă la început, majoritatea clienÅ£ilor sunt persoane fizice, dar avem deja ÅŸi clienÅ£i precum: magazine cu profil naturist, farmacii, saloane de frumuseÅ£e ÅŸi hoteluri. Ca urmare, suntem în faza de pregătire a deschiderii unui magazin fizic ÅŸi a distribuÅ£iei, încercăm noi, la nivel naÅ£ional.

Plaja de vârstă este între 20 ÅŸi 60 de ani, iar spre surprinderea noastră aria de acoperire geografică cuprinde toate regiunile importante.Am primit comenzi în număr mare din Cluj, IaÅŸi, TimiÅŸoara, Craiova, PloieÅŸti, Piatra-NeamÅ£, ConstanÅ£a ÅŸi, ca o notă inedită, chiar ÅŸi din Suplacu de Barcău.

Åži bărbaÅ£ii sunt interesaÅ£i într-o măsură mai mică, este adevărat, dar deloc de neglijat. Am primit comenzi, nu de cosmetice, ci de extracte vegetale, uleiuri esenÅ£iale, uleiuri vegetale, pudre de plante, procentul însă este foarte mic, cca 1%. DeÅŸi avem extracte ÅŸi ingrediente din care se pot prepara, uÅŸor ÅŸi rapid, produse pentru îngrijirea bebeluÅŸilor ÅŸi a copiilor, ponderea mămicilor este într-un procent neglijabil. Sper ca, pe măsură ce conceptul va deveni mai cunoscut, acest procent să crească.

Idei de Afaceri: Ce le transmiteÅ£i celor care „au uitat să trăiască simplu, curat ÅŸi frumos” sau pur ÅŸi simplu nu realizează asta?
Valentina Condor: Să preÅ£uiască viaÅ£a la adevărata ei valoare, este un dar unic. Să iubească ÅŸi să respecte viaÅ£a sub toate formele ei. Să trăiască în armonie, în primul rând cu ei ÅŸi apoi cu tot ceea ce îi înconjoară.

Aflati informatii complete din partea expertilor in domeniu in ghidul care va ajuta sa demarati si sa conduceti o afacere in domeniul cosmeticelor naturale! Ghidul este disponibil chiar aici!




Tags: cosmetice biocosmetice naturalepreparare cosmeticeafaceri cosmetice naturale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]