Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A intrat in lumea afacerilor la 19 ani iar astazi are o companie de miliarde de dolari

de Alina Constantinescu 11 Oct. 2016 4014
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In anul 1983, imediat dupa absolvirea liceului, Jimmy John Liautaud a pus bazele unei afaceri cu sandvisuri cu 25.000 de dolari, bani imprumutati de la tatal sau. Magazinul a fost deschis in aproprierea unui liceu, in Charleston, Illinois (SUA). Amplasarea era perfecta deoarece tinerii aveau nevoie de mancare pe parcursul zilei.

Afacerea s-a extins, in urmatorii 10 ani deschizand alte 10 magazine. La scurt timp magazinele sale au devenit franciza si s-au raspandit pe intreg teritoriul Statelor Unite.

In 2002, Jimmy John avea 160 de unitati, iar 70 dintre ele erau in pierdere, asa ca a nu a mai vandut in sistem de franciza si, timp de 18 luni, s-a ocupat strict de rezolvarea problemelor financiare. Desi a fost nevoit sa inchida 7 dintre magazine, afacerea era pe drumul cel bun.

"Am invatat multe din aceasta experienta. Am schimbat regulile in asa fel incat conditiile pentru a putea cumpara un magazin in sistem de franciza sa fie mult mai selective. Le-am explicat celor interesati ca aceasta treaba e una foarte solicitanta: sunt multe ore de munca, vremea nu e intotdeauna favorabila, lucrezi si in weekend si trebuie sa faci multe sacrificii", a explicat tanarul antreprenor.

A intampinat de-a lungul timpului o serie de probleme pe care a reusit sa le depaseasca cu brio.
In 2014, antreprenorul a fost criticat deoarece isi obliga angajatii prin contract sa nu lucreze timp de doi ani la concurenta.

Mai tarziu, a vrut sa mute sediul din Illinois intr-un alt stat, pentru ca taxele si impozitele erau mult mai mici.

Jimmy a anuntat ca Roark Capital Group va achizitiona pachetul majoritar de actiuni al companiei si ca va lucra in continuare in calitate de presedinte al consiliului de administratie.

"Cei din echipa Roark sunt oameni foarte bine pregatiti, au cunostintele si necesara si vor ajuta la extinderea brandului", explica Jimmy.

Afacerea a avut mare suces deoarece la prepararea sandvisurilor se foloseau doar ingrediente naturale. Estimarile arata ca valoarea lantului de magazine Jimmy John ar fi de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Sursa: www.businessinsider.com


Tags: afacere cu sandvisuriafacer in francizabrandafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

VIDEO: De la pasiune la afacere de succes - atelier de incaltaminte

de Alina Constantinescu
19 Dec 2016
Pantofii pot schimba cu desavarsire o tinuta, o atitudine si o stare. Tinutele elegante sau casual pe care ti le construiesti nu ar avea niciun...

Alex Elman a inceput o afacere de succes cu ochii larg inchisi

de Andrioae Ruxandra
05 Sep 2014
Cand Alex Elman a fost diagnosticata cu diabet juvenil, la varsta de 9 ani, doctorii au avertizat-o ca ar putea sa isi piarda vederea. "Sincera sa...

O tanara de 21 de ani a reusit sa transforme o franciza broderie intr-o afacere de succes

de Alexandra Popescu
11 Iul 2014
Maria Emma este o tanara care si-a deschis propria afacere in anul 2008, unul dintre momentele critice ale economiei mondiale. Aceasta a lasat un loc...

BRANDURI ROMANESTI DE SUCCES: Cine s-ar fi gandit? - Eugenia a trecut Atlanticul!

de Matei Avramescu
28 Mar 2011
"Hello! Can you give me an Eugenia, please?"... Cine si-ar fi imaginat, in trecutul comunist sau mai incoace, mai catre zilele noastre, ca celebra...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]