Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A pornit o afacere cu 5.000 de dolari, iar acum are venituri de 2,8 milioane de dolari

de Alina Constantinescu 11 Nov. 2016 6311
3.96 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A pornit un business in urma cu 18 ani cu o investitie de 5.000 de dolari, iar astazi are 120 de angajati si urmeaza sa extinda afacerea peste hotare.

Inca din perioada facultatii Magda Bei si-a dorit sa intre in lumea antreprenoriatului. Isi aminteste ca la inceputurile carierei sale ca femeie de afaceri pentru ea nu existau cuvintele "esec" sau "noroc", stia doar ca are vointa si multa putere de munca, de a infiinta o afacere prin forte proprii.

De la un prieten a aflat mai multe despre tainele antreprenoriatului. Acesta i-a dat detalii despre domeniul constructiilor metalice, cel care avea sa constituie prima activitate a ei si a sotului.

Acum 18 ani, dupa ce a terminat facultatea, a imprumutat 5.000 de dolari si a pariat pe instinctul sau de antreprenoare. Din acesti bani a cumparat un calculator, o masa manuala pentru imprimari textile, agende, calendare si o masa de plastic.

Magda a activat in mai multe domenii precum croitorie, alimentar, distributie dulciuri direct din import, vanzari in publicitate, ajungand ca la 24 ani impreuna cu sotul ei, Stelica Bei, sa infiinteze Graphtec Design.

La inceput a avut 2 angajati, iar sediul firmei era intr-o casa aflata in proprietatea parintilor ei. Sediul companiei a fost aici timp de 5 ani.

Problemele financiare nu au intarziat sa apara, determinate de lipsa de experienta, a obiectivelor clare si a unui plan de afaceri. „Am avut de incasat 25.000 de lei si de platit 150.000. Asta a fost pentru noi prima lectie de cash-flow, in care am fost pur si simplu incremeniti cand am vazut ca nu aveam nici bani personali cu care sa ajutam afacerea.“

Cu ajutorul clientilor companiei, de la care au incasat avansuri pentru toate proiectele viitoare, si al furnizorilor, care i-au creditat, pe incredere, au reusit sa depaseasca cu succes aceste probleme.

Magda Bei afirma ca a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri de 11 milioane de lei si profit de 1,8 milioane de lei.

In timp, activitatea firmei s-a diversificat, acum producand moblier, produse outdoor (standuri expozitionale, casete luminoase, rooftopuri, print digital), confectii metalice, colantari auto.

Printre clientii Graphtec Design se numara branduri din piata locala precum Philip Morris Romania, British American Tabacco, JTI, Coca Cola, Lukoil, Tuborg, Nestle, Absolut Vodka, AVON, Pepsi sau Vodafone, dar si companii din afara tarii.

La inceputul anului 2017, echipa Graphtec Design isi propune deschiderea unui magazin online si patrunderea produselor pe piata externa.


Sursa: businessmagazin.ro



Tags: graphtec designcifra de afaceriprofitafacere constructii metalice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Magda Bei, CEO Graphtec Design: 'Afacerile se fac cu si din iubire de oameni si este felul meu de a-mi construi echipa'

de Alina Constantinescu
25 Mai 2017
Una dintre antreprenoarele care cerceteaza de ani buni piata externa in scopul extinderii afacerii sale este Magda Bei, care la varsta de numai 24 de...

Pensiune turistica cu fonduri europene: o afacere extrem de solida, cu profit garantat

de Nita Alina
14 Mar 2017
Pensiunea turistica reprezinta o idee demna de luat in seama de cei care doresc sa porneasca propria afacere in 2017. Prezentam, mai jos, povestea...

Afacere simpla si profitabila: inchiriere de jucarii

de Alina Constantinescu
14 Oct 2016
Parintii investesc sume importante de bani pentru achizitia de jucarii, iar copiii se plictisesc repede de ele. O idee interesanta este inchirierea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]