Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentie de servicii domestice - babysitting, curatenie, gatit, ingrijire varstnici etc.

de Dragos Craciun 16 Sep. 2014 7658
4.42 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu aveti timp sa va ingrijiti gradina si buruienile au pus stapanire pe ea? Lucrati de dimineata pana seara si copilul dvs. a uitat cum arata o carte, in schimb stie la perfectie toate jocurile pe calculator? Mancati numai alimente semipreparate, pentru ca nu mai aveti timp de gatit? Au aparut panze de paianjen prin colturile casei? Ati dat o petrecere si a doua zi curtea si casa dvs. sunt de nerecunoscut? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care trebuie sa le puna managerul unei firme de servicii domestice potentialilor sai clienti.

 
Principalele servicii oferite de o agentie de servicii domestice
 
„Mergem in principal pe servicii legate de familie, pe tot ceea ce tine de treaba intr-o casa”, spune Raluca Ciuhat, directoarea agentiei On Time din Bucuresti. “Avem partea de babysitting, partea de menaj si cea de ingrijire varstnici, dintre care babysitting-ul este predominant.

Oferim servicii chiar si de gradinarit, bucatarie s.a.m.d. - tot ceea ce se face intr-o gospodarie si nu pot face proprietarii, dintr-un motiv sau altul, in general pentru ca sunt foarte ocupati. Pe partea de menaj de obicei se solicita nu numai curatenie, ci o persoana care sa poata sa aiba grija de intreaga gospodarie, uneori sa faca si cumparaturi, sa aiba initiative. Daca s-a terminat de pilda detergentul, familia trebuie sa poata avea incredere sa-i lase o suma de bani sa se duca sa cumpere. Menajera nu este un simplu om care face curat, e ceva mai mult de atat. E omul care are grija de fiecare membru al familiei respective, devine un om al casei – da cu aspiratorul, dar mai aranjeaza si lucrurile in dulap.”
 
Rareori se cer menajere care sa si gateasca, de obicei se cer direct bucatari. Serviciile de menaj se combina uneori cu cele de babysitting, adica bona face si partea de curatenie de intretinere, dar nu e o solutie fericita: la unele familii, curatenia de intretinere se transforma in curatenie generala, cu spalat geamuri si tot tacamul, iar aceste lucruri nu prea intra in atributiile unei bone.

“Daca un client ne cere totusi acest lucru, nu putem sa-l refuzam, dar cautam in baza noastra de date pe cineva care a optat si pentru ingrijire copil si pentru menaj”, spune Raluca Ciuhat. Unele probleme apar in cazul ingrijirii varstnicilor, pentru ca nu e vorba doar de cineva care sa stea sa se uite la batran, trebuie o persoana cu multa rabdare, care sa stie sa-l asculte si sa-l ingrijeasca.
 
O oferta creata de cerere
„Avem cereri de la diversi angajatori, familii sau firme, mai ales familii. Vine cineva, de pilda, si ne spune ca are nevoie de o bona care sa poata sa stea 10 ore, de luni pana vineri, sa stea si in weekend daca este necesar si sa nu fie foarte in varsta. Majoritatea prefera  persoane iesite recent la pensie. Noi trebuie sa ne mobilizam si sa selectam pe cineva care sa corespunda acestor criterii. Spre exemplu, cautam in baza de date persoane cu varsta intre 35 si 55 de ani, care sa nu aiba foarte mari obligatii si care, preferabil, sa mai fi crescut copii etc. Aceste persoane le recrutam fie prin anunturi la mica publicitate, fie in urma unor recomandari.” 
 
Dupa ce persoana potrivita este selectata din baza de date a agentiei, lucrurile merg mai departe. „Ne intereseaza si zona in care locuieste angajatorul, pentru ca, daca bona trebuie sa schimbe trei mijloace de transport pana acolo, e posibil sa renunte”, explica d-na Ciuhat. Se intampla uneori sa fie mai multi angajati care ar putea opera in aceeasi zona, profilati pe aceleasi servicii.

Solutia in acest caz consta in stabilirea unei vizionari unde clientul are posibilitatea sa vada scurte interviuri filmate cu candidatii respectivi. „E foarte utila vizionarea aceasta, clientul poate sa vada cum vorbeste persoana in cauza, daca e agramata sau nu, poate sa vada si daca e afectuoasa sau nu. Abia apoi se trece la interviul propriu-zis. De obicei, in aceasta faza ajung trei-patru persoane dintre cele vizionate”, explica directoarea agentiei.
 


Tags: agentieagentie de serviciibaby sittingcurateniemenaj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]