Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum au reusit doi frati sa aiba o afacere de peste 100 de milioane de dolari

de Alina Constantinescu 10 Oct. 2016 3382
3 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din dorinta de a-si suplimenta veniturile, doi frati din Boston au inceput, in 1989, sa vanda tricouri confectionate de ei. Daca la inceput le-au vandut pe strazile din Boston si in campusurile universitare, acum fratii Bert si John Jacobs detin o afacere de peste 100 de milioane de dolari.

In 1988, cand aveau 20, respectiv 23 de ani, John si Bert au realizat ca vor sa devina antreprenori, asadar s-au gandit sa puna pe picioare o afacere cu tricouri.

Nu au renuntat la ideea lor de afacere, asa ca au decis sa investeasca intr-o camioneta second-hand, pe care au dat 2.100 de dolari, cu care au mers la toate facultatile de pe Coasta de Est si pe strazile din Boston pentru a vinde tricourile. Studentii erau publicul tinta, insa vanzarile nu au mers.

Dupa 5 ani de zile, castigul total a fost doar de 78 de dolari, insa Bert si Jhon nu s-au dat batuti. S-au consultat si au incercat sa isi dea seama care este problema. Tricourile nu aveau un design placut si au ales gresit categoria de consumatori, pentru ca studentii nu avea prea multi bani de cheltuit.



In 1994 s-au gandit la un design care avea sa le aduca succesul: o fata zambitoare numita "Jake", cu sloganul "Life is good". Noul lor slogan - care ulterior a devenit numele companiei - a fost imprimat pe 48 de tricouri pe care le-au vandut la un targ din Cambridge, Massachusetts. Pana la finalul anului, compania a avut o cifra de afaceri de 87.000 de dolari.

Cererea pentru hainele lor cu mesaje pozitive a explodat, in 1995 cifra de afaceri fiind de 262.000 de dolari. In 1997, au angajat 3 persoane si s-au mutat intr-o cladire de birouri, vanzarile depasind pragul de 1 milion de dolari.

Afacerea s-a extins, asa ca au trecut la imprimarea mesajelor haioase si pe alte obiecte, de la prosoape pana la cani. In 2011, cifra de afaceri depasea 100 de milioane de dolari.

Firma are acum peste 160 de angajati, produsele lor se gasesc in peste 4.500 de magazine, iar 10% din profit e donat pentru a ajuta copiii defavorizati.

Sursa: www.businessinsider.com


Tags: afacere cu tricouriimprimare tricouriafacere de succesafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

VIDEO: De la pasiune la afacere de succes - atelier de incaltaminte

de Alina Constantinescu
19 Dec 2016
Pantofii pot schimba cu desavarsire o tinuta, o atitudine si o stare. Tinutele elegante sau casual pe care ti le construiesti nu ar avea niciun...

De la mere la trandafiri ... in borcane - afacere profitabila de familie

de Stefania Tanase
11 Sep 2015
Pentru ca trandafirii sunt cunoscuti nu numai pentru frumusetea lor, dar si pentru produsele delicioase care se pot realiza prin procesarea lor,...

Alex Elman a inceput o afacere de succes cu ochii larg inchisi

de Andrioae Ruxandra
05 Sep 2014
Cand Alex Elman a fost diagnosticata cu diabet juvenil, la varsta de 9 ani, doctorii au avertizat-o ca ar putea sa isi piarda vederea. "Sincera sa...

O tanara de 21 de ani a reusit sa transforme o franciza broderie intr-o afacere de succes

de Alexandra Popescu
11 Iul 2014
Maria Emma este o tanara care si-a deschis propria afacere in anul 2008, unul dintre momentele critice ale economiei mondiale. Aceasta a lasat un loc...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]