Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa infiintezi un service auto: povestea unei afaceri de succes

de Nita Alina 14 Mar. 2017 15078
4.42 din 78 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cristian Popescu a demarat afacerea sa pornind de la o idee mai veche, care are legatura cu pasiunea sa pentru autovehicule. Acesta avea ideea, terenul, dorinta si o mica parte de banii necesari pentru infiintarea serviceului auto.

Tanarul economist s-a hotarat sa depuna un proiect prin Masura 312 - „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, din cadrul Programului National de Dezvoltare  Rurala  2007-2013. Ideea afacerii sale s-a concretizat in anul 2012 ca urmare a semnarii unui contract de finantare cu AFIR.

Cu sprijinul financiar primit, tanarul antreprenor a facut mai multe investitii: a infiintat trei posturi complet echipate pentru mecanica, un post pentru inspectii tehnice periodice (linie completa), o sectie de vopsitorie si tinichigerie (post complet echipat) si o sectie de vulcanizare.

Prin realizarea acestui proiect au fost create sapte noi locuri de munca. Toate obiectivele propuse au fost realizate, service-ul auto fiind functional din noiembrie 2013.

Resursele umane au reprezentat o problema la demararea afacerii, deoarece nu mai exista scoli specializate pentru mecanici si electricieni auto. O parte din personalul angajat a fost specializat prin cursurile oferite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita, cursuri finantate din fonduri europene si cursuri anuale de instruire, organizate de furnizorii de piese auto.

Intregul personal al service-ului auto a fost instruit si pregatit sa raspunda solicitarilor clientilor pentru toate tipurile de autoturisme.

„Incurajez pe toata lumea sa obtina fonduri europene pentru demararea unei afaceri si sa nu se lase descurajati de obstacolele intalnite, pentru ca, in final, satisfactia este mare.

Proiectele cu fonduri europene sunt benefice cata vreme sunt implementate pentru activitati ce aduc plusvaloare”, precizeaza tanarul antreprenor cu privire la experienta sa in demararea afacerii.
 

Sursa: MADR, Publicatia tematica nr. 6, an II, Antreprenoriat pentru tinerii din mediul rural, 2014



Tags: service autoinfiintare servicefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 78 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]