Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dansand in jurul succesului: Janet Gray

de Andrioae Ruxandra 14 Iun. 2014 4795
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Janet Gray a studiat psihologia in facultate, ca mai apoi sa lucreze ca voluntar la United Way. Lipsa banilor si faptul ca avea un copil de crescut au facut-o pe Gray sa se gandeasca la un alt plan de supravietuire.

 
Gray s-a retras in muntii Utah, aproape de ferma fratelui sau. S-a gandit sa isi deschida propriul curs de dans, pentru ca a studiat dansul si a facut coregrafie pentru un teatru muzical. Aceasta a decis sa se promoveze prin impartirea unor flyere in mica piata din partea locului. 
 
"In prima zi, am avut doi studenti, iar in a doua zi, patru. Numarul celor care voiau sa invete sa danseze a crescut pe parcursul unui an, astfel ca am inceput sa am si profit", a spus Gray, proprietara Studioului Janet Gray. 
 
In plus, pe vremea aceea nu existau retele de socializare si Gray si-a facut reclama in Paginile Aurii americane. 
"Acele mici reclame erau costisitoare si nu imi aduceau elevii de care aveam nevoie. Scoala generala si liceul aveau dansul ca materie inclusa in programa, asa ca am luat legatura si am mers din scoala in scoala pentru a vorbi cu profesorii de dans. Inca tin legatura cu oamenii de acolo", a explicat aceasta. 
 
"Mi se face publicitate in fiecare program de pe Broadway si la concursurile nationale de dans, la teatrele locale si la companiile locale de dans. A fost ca un magnet pentru noii elevi", a mai spus Gray. 

Anatomia inceputului afacerii lui Janet Gray
 
Prima sa locatie a fost o sala inchiriata intr-o scoala in constructie, care apoi s-a transformat in spatiu de birouri. Mai tarziu, ea a angajat o persoana si a inchiriat mai multe sali in aceeasi cladire. 
Oamenii de acolo se plangeau de conditiile in care se dansa, asa ca proprietarii cladirii i-au facut o oferta pentru un spatiu pe care l-a transformat in gimnastica. In curand, afacerea a devenit profitabila. Mai apoi, Gray si-a dat seama ca are nevoie de doua studiouri, asa ca a cerut un imprumut la banca. Din nefericire, ca femeie, in jurul anilor 1980, era complicat sa soliciti imprumuturi la banca. 
"Femeile aveau nevoie de acordul sotului sau al tatalui pe cardul de credit. Ele nu aveau drepturi", a relatat Gray, care divortase in acea perioada. 
 
"Bancherul mi-a spus sa pun cardurile de credit pe masa si le-a rupt. A spus ca trebuie sa platesc in numerar pentru doi ani, pentru ca nu indeplineam conditiile necesare pentru un credit. 
Oamenii care lucrau la banca nu intelegeau de ce vreau sa-mi deschid un studio de dans tehnic. Eram tratata ca o chestie frumoasa si tanara, dar fara creier. Bancherii mi-au spus ca n-o sa rezist pe piata de afaceri", a povestit antreprenoarea.
 
Gray a trebuit sa se descurce cu provocarile in industria dansului. 
"A trebuit sa ma asigur ca produsul meu, adica elevii mei, erau mereu la inaltime. Produsele trebuie sa dea rezultate in comunitate si in cadrul auditiilor pentru firme sau in productiile teatrelor muzicale.
Elevii si parintii se simteau in siguranta alegand studioul meu, astfel ca acestia din urma au vazut ca cei mici si-au indeplinit scopurile. Apoi mi-au recomandat studioul de dans si altora.
Elevii mei au un succes rasunator in cluburi de dans sau in programele facultatilor de dans sau de teatru", a mai spus Gray.
 
Unul dintre cele mai dificile aspecte ale jobului ei a fost sa angajeze membrii facultatilor. 
"Am invatat din greseli. Nu talentul si carisma creeaza un profesor. Mi-am dat seama de asteptarile elevilor si le-am dezvoltat. Orice profesor are nevoie de cel putin o licenta in orice domeniu. Absolvirea intr-un anumit domeniu demonstreaza dedicatie si abilitate pentru atingerea scopurilor. Profesorii trebuie sa aiba, de asemenea, si un contract de practica profesionala", a declarat antreprenoarea. 
 
Descrierea afacerii: cursuri de dans, coregrafie, indrumarea tinerilor dansatori
 
Conform lui Janet Gray, "plata pe ora din cadrul cursurilor de dans si de coregrafie a fost de patru ori mai mare decat la inceput. Am absolvit Facultatea de Psihologie si a trebuit sa inventez o afacere care sa ne intretina pe mine si pe fiul meu, care era foarte mic. Am cerut sprijin comunitatilor de dans si scopul meu a fost sa ma concentrez pe auditiile profesioniste." 
 
Datorita faptului ca a lucrat pentru organizatii, aceasta a primit raspunsuri si contracte pre-platite. 
"Am continuat sa ofer lectii de coregrafie ca oaspete in cadrul unor evenimente sau institutii importante, iar managerul studioului meu se ocupa de functionarea studioului in timp ce eu calatoream. Una dintre aceste institutii a fost Academia de Arte Interlochen. Acolo am intalnit un talent extraordinar in varsta de 15 ani, pe Richard Hinds. Acum, el este director asociat al Tony Awards, fost castigator al premiului Newsies. S-au vehiculat povestile elevilor care au avut succes in industria dansului si care au validat misiunea studioului meu de dans", a mai spus Janet Grey.
 
Sursa: www.sbomag.com
 


Tags: antreprenoriafaceriafaceri de succesafaceri dansdansuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 mituri despre antreprenori si antreprenoriat

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Cu siguranta vreti sa aflati secretele antreprenoriatului si sa ajungeti macar la acelasi nivel cu antreprenorii preferati, daca ati ajuns la acest...

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]