Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descopera secretele unei afaceri apicole de la o antreprenoare din judetul Olt!

de Botezatu Razvan 25 Apr. 2017 10920
3.13 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania detine un climat favorabil si conditii optime pentru productii intensive de miere. Lucrul cu albinele nu este dificil, trebuie doar respectate cu atentie cateva reguli si te ajuta si faptul ca afacerea se poate demara ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi. Mierea, polenul, laptisorul de matca - iata doar cateva dintre produsele apicole cu numeroase beneficii pentru sanatatea organismului. Mai mult, piata de desfacere interna in continua dezvoltare si piata de export are un potential urias.

Clientii tai? Consumatorii individuali sau firme de alimentatie publica, farmacii, magazine naturiste, magazine alimentare, restaurante, pensiuni, hoteluri si piete agro-alimentare!

Baciu Iuliana din Municipiul Caracal, judetul Olt, a decis sa acceseze fonduri europene pentru a dezvolta si moderniza stupina detinuta, prin achizitionarea de echipamente capabile sa asigure cresterea productivitatii.

La momentul depunerii proiectului, Iuliana Baciu detinea o exploatatie apicola formata din 80 de familii de albine si mijloacele necesare pentru a face stuparit pastoral – platforma apicola. Amplasata la periferia municipiului Caracal, stupina se incadra ca nivel de dezvoltare economica, respectiv 6 UDE, la conditiile cerute de masura 112. Astfel, prin proiect, si-a propus sa creasca efectivul familiilor de albine la 130 si sa achizitioneze utilaje si unelte apicole necesare modernizarii stupinei.

Obiectivul specific a constat in cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri si a volumului productiei destinate comercializarii pentru ca exploatatia apicola sa devina viabila din punct de vedere economic. Au fost atinse urmatoarele obiective:

- cresterea veniturilor exploatatiei prin imbunatatirea performantelor ei generale;
- adaptarea productiei la cerintele pietei;
- respectarea normelor comunitare prin calitatea produselor apicole;
- alinierea la cerintele tehnologice moderne;
- cresterea efectivului de albine de la 80 de familii la 130 de familii;
- imbunatatirea abilitatilor organizatorice ale responsabilului exploatatiei, beneficiara absolvind un curs de calificare in domeniul apicol;
- diversificarea productiei.

Prin implementarea proiectului cu fonduri europene nerambursabile pentru agricultura a fost amenajata camera de extractie, au fost achizitionati 50 de stupi si echipamente pentru lucrari in stupina si pentru extragerea mierii, respectiv centrifuga electrica, filtre, cutite pentru descapacire, descapacitor electric, bidoane de inox cu capac, afumatoare si dalti apicole.

In urma implementarii proiectului, dimensiunea economica a exploatatiei apicole a crescut cu aproximativ 4 UDE, iar capacitatea de productie a stupinei cu aproximativ 35%, acesti indicatori fiind atinsi datorita achizitionarii celor 50 de stupi si a echipamentelor necesare dotarii acesteia.

Achizitionarea de tehnologie noua pentru a creste productivitatea stupinei si amenajarea camerei de extractie au reprezentat elementul inovator al proiectului. De asemenea, antreprenoarea se ocupa si cu cresterea matcilor, ceea ce inseamna o diversificare a activitatii intreprinderii individuale.


Tags: afacere apicolacresterea albinelormierestupifamilii de albine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.13 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]