Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este Wall Street cel mai bun incubator de start-up-uri?

de Alexandra Popescu 11 Aug. 2014 5218
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De Wall Street au auzit foarte multi oameni, mai ales de cand Leonardo DiCaprio a interpretat celebrul rol in filmul Lupul de pe Wall Street. Inainte, daca erai tanar si ambitios, te duceai la companii de pe Wall Street. In zilele noastre, oamenii au inceput sa faca exact opusul.

 
In urma crizei financiare, o multime de tineri finantatori pleaca de pe Wall Street, pentru a radia ca antreprenori. Unii cauta o munca mai semnificativa, iar altii doresc sa isi asume riscuri cat timp sunt tineri. Acestia sunt, cu siguranta, bine pregatiti. La fel ca start-up-urile, bancile sunt extrem de competitive. Si la fel ca antreprenorii, bancherii trebuie sa fie calificati in cercetarea de piata, analiza financiara si trebuie sa munceasca in echipa. 

In cele ce urmeaza sunt prezentate 5 persoane care au renuntat la locurile de munca din companii de pe Wall Street si au ales sa isi schimbe cursul profesional. Experienta acumulata anterior, in special in e-banking, ii ajuta foarte mult acum.
 
Courtney Reum
Experienta bancara: Analist la Goldman Sachs
Rolul actual: co-fondator al VeeV, producator al unui lichior acai berry
 
Acesta nu a fost casatorit, nu avea multe obligatii financiare, asa ca nu a fost chiar atat de riscant pe cat parea. Toti investitorii sai sunt oameni pe care i-a intalnit in timp ce lucra la Goldman.
 
Nick Sedlet
Experienta bancara: strategist cantitativ la Goldman Sachs
Rolul actual: co-fondator al HireArt, un serviciu de angajari online
 
Acesta sustine ca lansarea in afaceri a sunat interesant pentru el si a fost ceva ce intotdeauna si-a dorit sa incerce. Nu a fost usor sa paraseasca un loc de munca stabil, pentru care a muncit din greu sa il obtina, dar simtea ca trebuie sa faca asta.
 
Victor Ho
Experienta bancara: intern la Goldman Sachs
Rolul actual: co-fondator al FiveStars, un card de fidelitate pentru start-up-uri
 
Sa isi paraseasca locul de munca a reprezentat pentru acesta o decizie religioasa. Este crestin, iar obiectivul sau pe termen lung era sa genereze un impact major asupra lumii. Chemarea sa a fost lansarea in afaceri, asa ca un start-up a insemnat pentru el cel mai bun mod sa realizeze acest lucru.
 
Kyle Hency
Experienta bancara: analist la Lazard
Rolul actual: co-fondator al Chubbies Shorts, un retailer online
 
Acest lucru, spune el, iti ofera o perspectiva pe care alti oameni de varsta ta pur si simplu nu o au. Poti lucra doi ani, acumuland o experienta incredibila, iar apoi te lansezi in afaceri.  Pentru ca esti inca destul de tanar, iti permiti sa iti asumi riscuri pentru a incepe propria afacere.
 
Lee Lin
Experienta bancara: analist cantitativ la D.E. Shaw
Rolul actual: CEO al RentHop, un serviciu online de inchiriere de apartamente
 
Lumea ce te inconjoara te pregateste sa protejezi capitalul si sa gestionezi riscurile. Ca antreprenor, daca risti totul, nu te vei mentine in afaceri mult timp. De aceea, trebuie sa fii atent asupra finantelor si sa cresti intr-un mod profitabil.
 
Sursa: inc.com
 


Tags: afaceristart-upstart in afaceriwall-streetsfaturi afacerisfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afaceri de succes in Romania pentru 2019

de Florin Amariei
12 Oct 2018
In Romania poti avea afaceri de succes, dar trebuie sa fii atent sau atenta la mai multe lucruri importante. Privim cu atentie in acest material...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]