Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fabrica de sarmale: Afaceri de succes in Harghita!

de Ilinca Dobrescu 06 Dec. 2013 5207
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bani se scot si din piatra seaca, daramite din produsele pe care le adoram! Este si exemplul dulciurilor traditionale, al carnatilor de Plescoi sau al sarmalelor preparate dupa reteta traditionala.

Un exemplu de succes este afacerea lui Bajko Laszl, proprietarul Intercom, fabrica de sarmale din Harghita.

In 2010, omul de afaceri a deschis prima fabrica de sarmale din Romania. Dupa trei ani de activitate, productia de sarmale este distribuita in tara si merge si peste granite, la export. Cine nu vrea sa manance sarmale preparate dupa o reteta incredibila?

Conform Economica.net, in fiecare zi, opt femei impacheteaza 5000 de sarmale. Zilnic! Zilnic, se impacheteaza jumatate de tona de sarmale. Acestea sunt fierte si apoi trec direct in caserole de 400 de grame sau de 850 de grame.

„Productia de sarmale este o productie sezoniera. Avem comenzi, lucram, dar sezonier, in sensul ca sarmalele se vand si se vand bine in perioada sarbatorilor. Ca si productie, noi lucram incepand din noiembrie pana in ianuarie, mijlocul lui februarie. Dupa acest termen avem un produs nou, o baza de mancaruri si supa", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Bajko Laszlo, proprietarul Intercom.

Evident, este o afacere care merge bine in anotimpul rece. Vara, romanii prefera gratarul si alte produse.

Cu toate acestea, sarmalele se vand destul de bine si in extrasezon. „In general, vindem in judetele Harghita, Mures si Covasna, pentru ca avem desfacere mai buna, iar logisitca noastra acopera aceste zone.

Avem contracte si cu Auchan si Cora, iar momentan suntem în discuttii si cu alte lanturi, care vor sa aiba produsul nostru pe rafturi in periaoda sarbatorilor", a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Bajko Laszlo.

Sarmalele merg si la export, in Ungaria, Suedia si Franta. Strainii adora produsele noi si cele preparate dupa retete traditionale.

Cat despre investitia financiara efectuata de omul de afaceri, discutam despre suma de 130.000 de euro, conform Economica.net. O parte din suma de bani a fost obtinuta cu ajutorului unui credit bancar, din care antreprenorul mai are de platit doar doua rate.

Iata un exemplu de afacere de succes clar. Evident, eforturile au fost si inca sunt mari, insa recompensele nu se lasa prea mult asteptate cand la mijloc exista un produs exceptional si un nivel inalt de cerere!

Sa aveti succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.erdely.ma




Tags: afaceriafaceri sarmalesarmalefabrica de sarmaleafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Afacere romaneasca premiata cu 50.000 de euro

de Florin Amariei
13 Nov 2018
Un om de afaceri roman aflat la inceput in cariera de antreprenor a fost premiat cu 50.000 de euro pentru afacerea sa din Cluj si Bucuresti....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]