Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermier de succes dupa ce a ramas fara loc de munca

de Liliana Constantin 10 Feb. 2011 5337
2.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa ce a lucrat ani de zile la Combinatul chimic de la Turnu-Magurele, Aurel Mone a ramas fara loc de munca odata cu dezafectarea industriei. Tot atunci a fost nevoit sa se intoarca in mediul rural unde a inceput sa desfasoare o activitate in agricultura printr-o sera de dimensiuni reduse.

Asa cum povesteste acesta, primul pas a fost facut prin accesarea fondurilor pe Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri. La acea vreme era singurul agricultor din comuna care a reusit sa beneficieze de aceasta facilitate. Datorita programului, a primit 25.000 euro din care a folosit 15.000 euro pentru achizitii.

Si tot in aceeasi perioada, tanarul fermier a reusit sa obtina si un credit de 30.000 euro cu care a achizitionat 80 de hectare de teren, achizitionand de la mai multi oameni cate 10-15 arii. Dupa ce a fost creata ferma, acesta a realizat si un proiect pentru obtinerea de fonduri europene.

Astfel, primul proiect a fost in valoare de 396.000 de euro, din care 55% au reprezentat bani de la Uniunea Europeana, folositi pentru achizitia de masini si utilaje, precum si de echipamente pentru irigatii. Planul de afaceri mai prevede si achizitionarea unei mori pentru furaje pentru a fi realizat un ciclu inchis de productie. Mai exact, cerealele obtinute in camp vor fi procesate, ambalate si vandute crescatorilor de animale.

Dupa ce a primit fondurile europene, Aurel Mone a avut ideea sa infiinteze o noua firma de curatenie si deratizare in comuna, de data aceasta pe numele sotiei, deoarece el nu mai putea accesa fonduri europene pentru o astfel de activitate. Proiectul este in valoare de 130.000 de euro si asteapta sa fie declarat eligibil de catre APDRP. Fermierul a declarat ca dupa ce a realizat primul proiect, i-a disparut orice teama de a se lansa in noi proiecte cu finantare europeana.



Tags: fermierfonduri europeneagricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]