Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere care nu este la indemana oricui

de Marinache Paula 18 Dec. 2020 9311
3.75 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermele de vipere sunt putine in Romania iar veninul este foarte cautat in Occident pentru a se folosi in industria cosmetica si medicala. De asemenea, veninul recoltat de la vipere este utilizat in homeopatie. Aveti sansa sa intrati pe o piata in care concurenta este foarte slaba!

E adevarat ca atunci cand auziti de vipere va scade putin entuziasmul, in schimb, ganditi-va ca este o posibilitate de a castiga foarte multi bani, din moment ce un singur gram de venin costa aproximativ 2.000 de euro. Veninul de sarpe este larg utilizat in medicina si este un ingredient pretios in pregatirea unor medicamente si antidoturi.

Este recomandat ca un start-up in acest domeniu sa porneasca cu cel putin 100 de vipere, investitia fiind de aproximativ 40.000 euro. O singura vipera produce anual aproximativ 1,5 grame de venin. Dupa extragere, veninul este cristalizat, fiind pastrat la o temperatura constanta cuprinsa intre 0 si -5 grade Celsius.

Functionarea unei astfel de ferme va trebui sa primeasca avizele necesare din parte autoritatilor competente. Ai nevoie de 3 incaperi: una pentru terariile in care stau reptilele, una pentru depozitarea hranei si una in care sa colectezi veninul.

Unii romani deja au profitat de aceste avantaje si si-au deschis propria ferma de vipere. Unul dintre cei mai cunoscuti este Marius Buldur. Startul afacerii cu vipere a fost in 2003 cand nici nu se auzise de avize si alte inscrisuri birocratice privind aceasta activitate. Cumparase la Ortisoara o hala in care functiona pe vremuri o ferma de crestere a puilor. S-a documentat, a adunat toate actele necesare si a pornit afacerea.

„Imi place sa muncesc. In hala de la Ortisoara am amenajat patru incaperi in care am 60 de terarii. De curand am deschis un punct de lucru intr-o localitate din Moldova, unde sunt autorizat sa cresc alte 500 de vipere”, a spus timisoreanul pentru Adevarul.ro.



Tags: ferma de vipereafacere profitabilavenin de sarpestart-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

De la mere la trandafiri ... in borcane - afacere profitabila de familie

de Stefania Tanase
11 Sep 2015
Pentru ca trandafirii sunt cunoscuti nu numai pentru frumusetea lor, dar si pentru produsele delicioase care se pot realiza prin procesarea lor,...

Este Wall Street cel mai bun incubator de start-up-uri?

de Alexandra Popescu
11 Aug 2014
De Wall Street au auzit foarte multi oameni, mai ales de cand Leonardo DiCaprio a interpretat celebrul rol in filmul Lupul de pe Wall Street....

6 start-up-uri inedite, care au cunoscut succesul suprem

de Alexandra Popescu
09 Aug 2014
Multe start-up-uri incep din pasiune, ceea ce inseamna ca unele dintre acestea au fost demarate de antreprenori destul de inventivi. Daca ai o idee...

Aveti 19.62 lei? Incepeti chiar astazi o afacere profitabila cu melci!

de Robert Bratu
21 Ian 2011
De ce sa cresteti melci? •    Pentru ca profitul dvs. este de 13.700 euro/an. •    Pentru ca melcii se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]