Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere nascuta din pasiune pentru caligrafie si carti: Moara de Hartie

de Alina Constantinescu 06 Dec. 2016 4763
3.9 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Moara de hartie este o afacere de familie lansata de doi tineri pasionati de carti, hartie si caligrafie. Dana si Ion Georgescu au deschis in apropiere de Bucuresti, in localitatea Comana, un atelier-muzeu de manufactura. Singurul din tara.

Acum 4 ani, familia Ion si Dana Georgescu au infiintat un atelier-muzeu numit "Moara de hartie". Pasionati de caligrafie si carti, s-au gandit sa face ceva diferit. Au inceput sa caute echipamente vechi de fabricare a hartiei, apoi au inceput cautarile pentru un loc adecvat proiectului lor. Au gasit un teren in Comana, pe care au construit un atelier din lemn care sa le adaposteasca utilajele. Moara de hartie s-a deschis oficial in august 2011.

Astazi, atat adultii cat si copiii pot descoperi mestesuguri traditionale romanesti precum realizarea de hartie manuala, legatorie de carte si tiparul manual, pot participa la ateliere de profil, la prezentarea echipamentelor si a obiectelor vechi de legatorie si tipar. Exista 20 de echipamente de legatorie si tipar vechi, de zeci de ani (din anii '20, '30, '60), de la foste mari tipografii din Romania.

De ce "Moara"? Ion Georgescu, cofondator, a explicat ca asa se numeai pe vremuri locurile unde se fabrica hartie manuala in Romania. Suprafata totala a terenului este de aproximativ 3.000 mp, din care familia Georgescu a imprejmuit in jur de 1.000 mp pentru atelier.


Foto: pixabay.com

„Pasiunea pentru mestesugurile romanesti a venit dupa cativa ani de munca la birou. La inceput era un hobby pentru noi, iar mai tarziu am decis sa mergem la Comana, unde am inceput cu realizarea de hartie manuala, tiparul manual si legatorie de carti“, a declarat Ion Georgescu, co-fondatorul Asociatiei Moara de Hartie pentru zf.ro.

Anul acesta, in luna mai, a fost infiintat Satul Mestesugurilor, un alt proiect care reuneste sapte mestesuguri traditionale romanesti: o brutarie, un atelier de tesut la razboi de cusut si brodat, un atelier de lucru cu papura si cu stuful,  o fierarie, un atelier de olarit si modelat ceramica, unul de lucru in lemn si unul de prelucrare a fructelor si legumelor.

Cum face bani familia Georgescu din vechile mestesuguri?

Asadar, sursa principala de venit o reprezinta atelierele sau workshop-urile de specialitate (de legatorie, de hartie manuala, de tiparit si alte mestesuguri)  oferite grupurilor de copii sau studentilor. Un alt mod de a obtine venituri sunt circuitele turistice din zona, la Comana se poate vizita manastirea, parcul natural, casa memoriala Gellu Naum.

O alta modalitate de sustinere financiara o constituie vizitarea muzeului, datorita echipamentelor si obiectelor vechi prezente (carti, ziare, afise, litere din lemn sau din plastic, carti postale).



Tags: afacere de familiemoara de hartiemanufacturatipografieafacere cu cartimestesuguri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Afacere de nisa: un antreprenor a descoperit succesul cu o tipografie

de Nita Alina
10 Apr 2017
Principala teama a antreprenorilor este de a nu pierde bani. Din pricina acestei frici, stam deoparte, nu pasim cu incredere in lumea...

O afacere de familie dezvoltata cu fonduri europene

de Marinache Paula
05 Ian 2017
Cele mai cautate afaceri in 2017 sunt cele in domeniul agriculturii si zootehniei pentru care se pot accesa fonduri europene prin PNDR 2014-2020....

Afacere de familie: cum a luat nastere un business de succes cu nuci de sapun

de Marinache Paula
04 Ian 2017
Detergentii prezenti pe rafturile magazinelor contin diverse substante chimice care pot irita pielea. Nucile de sapun (sau nucile de spalat) sunt o...

Tuica cu margele din Salva: traditie si afacere de familie

de Alina Constantinescu
15 Nov 2016
Afacerile care inregistreaza cel mai mare succes sunt acelea care se bazeaza pe inovatie, spirit comercial, precum si grija fata de valorile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]