Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea tanarului din Rosia Montana care face bani din vanzarea produselor din lana

de Alina Constantinescu 14 Iul. 2016 5002
2.72 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tica Darie, un tanar de 23 de ani din Rosia Montana face bani dintr-un mestesug vechi: vanzarea produselor din lana.

Dupa ce a terminat studiile in Danemarca, Tica Darie s-a stabilit in Rosia Montana pentru frumusetea locurilor si a inceput o afacere din vanzarea produselor din lana.

Cum i-a venit ideea afacerii? A primit in dar, la finele lui 2013, chiar inainte de  Revelion, o pereche de sosete crosetate de Tanti Eta, si pentru ca i s-au parut utile, din banii stransi in strainatate s-a gandit sa investeasca in aceasta afacere. Tanarul a postat pe Facebook cadoul primit impreuna cu o poezie compusa de Tanti Eta si un anunt, iar peste 2 zile comenzile au inceput sa curga.

Nu stia ce sa faca. Pentru a putea onora cele peste 100 de comenzi, s-a dus la Brasov pentru a achizitiona materie prima. Mai departe, un localnic i-a confectionat andrele si cu ajutorul femeilor din Rosia Monata care au tricotat lana, a reusit sa onoreze comenzile.

Cateva luni mai tarziu tanarul antreprenor s-a documentat ce inseamna o intreprindere sociala, despre tipuri de lana, modele, tricotaje, a cautat mai multe femei in sat care sa lucreze si a dat drumul la productie.

Apoi a lansat un magazin online (https://www.madeinrosiamontana.ro/) unde vinde caciuli, ciorapi, manusi, bentite, fulare si multe alte produse, iar acum lucreaza cu aproximativ 30 de localnice, care obtin astfel un venit constant.

"Am avut o idee asa sa promovez ciorapii de lana. I-am pus pe internet si de acolo practic a inceput totul, am vazut ca exista interes si am zis ca e o idee foarte buna sa promovam lana, produsele din lana si sa fac ceva in Rosia Montana.", a declarat tanarul pentru stirileprotv.ro.

Toate produsele din lana lucrate de femeile din Rosia Montana se vand atat in tara, cat si in strainatate. Lana provine din judetul Vrancea, apoi este toarsa in judetul Brasov si transportata in Rosia Montana.

Tica Darie nu isi face griji ca va ramane pe stoc cu produsele lucrate manual, pentru ca cererea este in crestere. In prezent vinde si articole care pot fi purtate pe timp de vara, din lana merinos.

Sursa: http://stirileprotv.ro




Tags: afacere cu lanaproduse de lanarosia montanasosete de lana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.72 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]