Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul Club de polo calare din Romania

de Alina Cotae 08 Dec. 2010 3350
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In conditiile economice actuale, cand majoritatea societatilor se zbate sa iasa din criza, exista persoane care sustin ca, pentru ele, efectul crizei nu s-a simtit.

De asemenea, nu se confirma nici superstitia conform careia primul proprietar al unui club de polo intotdeauna da faliment. Va prezentam povestea infiintarii primului club de polo calare de la noi: Selas Golf&Polo Club.

Proprietarul Selas, Catalin Beciu:  Desi traditia spune ca primii doi proprietari ai clubului de polo dau faliment, urmand ca abia al treilea sa aiba profit, conditiile speciale din Romania au facut ca aceasta regula sa fie incalcata. Clubul detinut de el este primul de acest gen din Europa de Sud-Est.

Investitia a fost de aproximativ 1,6 milioane Euro, facuta cu ajutorul companiei industriale Selas. Locatia aleasa este pe Drumul National 1, in zona Ciolpani  Potigrafu.

Facem parte dintr-o piata in care oamenii isi pot permite apartenenta la un astfel de club si in care cei care nu-si mai permit sunt rapid inlocuiti de catre altii�, spune Catalin Beciu.

Bazele afacerii au fost puse in urma cu sase ani, cand Catalin a inceput sa pregateasca terenul propriu-zis. S-a asociat cu fratele sau, Bogdan Beciu, si au achizitionat spatiul pentru constructie. Am cumparat terenul de la zeci de proprietari, fireste din ce in ce mai scump. Ulterior, am construit terenul de golf de 18 cupe si terenul de polo calare. Am incheiat recent lucrarile pentru ultimele 9 cupe si sistemul de irigatii, sistem complet automatizat care este realizat exclusiv cu componente fabricate in Statele Unite.

La demararea afacerii, nu existau decat 9 cupe de golf si terenul de polo. Deoarece afacerea a crescut cu 300%, ei au dezvoltat locatia, construind un club-house, un teren de tenis si o piscina. Selas era calibrat initial pentru 100-150 de membri. Intre timp am depasit dublul capacitatii. Din acest motiv a fost necesara extinderea. Avem in portofoliu companii cu cate zece membership-uri si membri individuali�.

Abonamentul anual costa 780 Euro si se adreseaza mai mult pasionatilor de golf. Pentru partea de polo, este nevoie de ceva mai mult, deoarece amatorii au nevoie de cunostinte avansate de calarie. Imaginati-va ca jucati rugby si golf in timp ce calariti in galop nebun, dirijand calul cu o singura mana. Este cel mai spectaculos si mai periculos sport din lume, cu o rata a mortalitatii foarte ridicata. La fiecare meci suntem supravegheati de un serviciu medical de urgenta. Eu insumi am fost victima unor accidente de acest fel. După 2-3 operatii iti dai seama ca nu este de gluma, spune Beciu.

O echipa de polo este formata din patru jucatori, iar meciul se desfasoara pe durata a patru reprize (chukka), fiecare durand sapte minute. Pauzele au trei minute, iar cea mare are cinci. La primul meci, organizat in 2007, atmosfera a fost aceeasi ca si cea de la Londra sau din Buenos Aires. Romanii au rezonat imediat cu acest sport. Parca participau la astfel de evenimente de zeci de ani. Presa din Londra a remarcat acest eveniment si ne-a acreditat ca fiind organizatorii primului meci de polo calare din aceasta parte a continentului, spune Beciu.

Clubul Selas este infratit cu celebrul Ham Polo Club din Londra, ambele cluburi avandu-l ca PreÅŸedinte de Onoare pe Alteta Sa Regala, Printul Paul.

In ciuda faptului ca a venit sezonul rece, terenul de polo va fi in continuare populat de jucatori, aproape in fiecare week-end. Anul acesta sunt invitat la Cartier Polo World Snow Championship in St. Moritz. Se joaca pe un lac inghetat. La intoarcere vom organiza si noi o cupa pe zapada", incheie Catalin Beciu.



Tags: selas golf polo club

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]