Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ruleta ruseasca: de la dealer de droguri la antreprenoriat legal si profitabil

de Andrioae Ruxandra 03 Sep. 2014 6006
4.78 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jeff Henderson n-a fost doar un dealer de cocaina, a fost cel mai bun dealer din vremurile sale. In 1980, Henderson era cunoscut in San Diego pentru Mercedesul decapotabil, pentru ceasul Rolex, dar si pentru faptul ca avea intotdeauna cea mai buna marfa si cele mai bune cai de distributie a cocainei. Henderson scotea profit in jur de 35.000 de dolari pe saptamana.

 
El a adus elemente de antreprenoriat in industria locala de droguri, astfel ca, dupa 5 ani de vanzare a cocainei, o arestare in 1988 si dupa 9 ani petrecuti in inchisoare, experienta sa in domeniul drogurilor l-a invatat sa devina un antreprenor de succes. 
 
"Un dealer de droguri are aceleasi caracteristici ca si un antreprenor de succes", spune Henderson. "Ai un produs, ai un plan de marketing, ai o viziune, construiesti legaturi. Trebuie sa distrugi competitia", sustine el.
 
Henderson a inceput sa isi exploreze tendintele infractionale de la o varsta frageda, cand a inceput sa fure din portofelele membrilor familiei si din pusculitele acestora. Dupa ce a iesit din inchisoare, Jeff a devenit primul chef de origine africana de la cazinoul Bellagio din Las Vegas, inainte sa deschida afacerea The Henderson Group Inc., o umbrela care continea o firma de catering, editura, multimedia si firma de consultanta. 
 
Acesta considera ca toata viata lui a fost o imensa alergatura, pentru ca singurul lui job era acela de a distribui ziare prin cartier si de a vinde dulciuri. A invatat insa principalele caracteristici ale businessului: comunicarea cu oamenii, marketing, branding, PR, vanzari, pe care apoi le-a folosit in industria drogurilor, pentru a supravietui. 
 
Henderson devenise o legenda locala, era tipul cu care toata lumea voia sa faca afaceri. A tinut lectii de antreprenoriat dealerilor care voiau sa isi tripleze profiturile. Acesta se adaptase culturii de strada, o multime de oameni puteau avea acces la o cantitate mare de droguri si trebuia sa fii un om de afaceri autentic pentru a muta produsele dintr-o parte in alta. Ca in orice afacere, si in lumea drogurilor exista competitie. Daca voia un loc mai bun pe piata de afaceri a cocainei din San Diego, Henderson era nevoit sa produca o marfa superioara competitiei, incepand de la reteta si pana la ambalaj. A fost nevoit sa dezvolte relatii, sa fie cat mai aproape de sursa si sa stabileasca cel mai bun pret pentru a-si putea creste profiturile. A inteles faptul ca, daca are un produs si un pret bun, va avea multi clienti.
 
Nu i-a fost usor in inchisoare: "am fost multa vreme in faza de negare. Am dat vina pe oamenii albi, pe politie, pe judecator, pe parintii mei, pe oricine in afara de mine. Mi-au trebuit cativa ani pana am acceptat responsabilitatea si pana am renuntat la postura de victima. Apoi, a venit schimbarea, ma aflam inchis alaturi de moguli ai afacerilor de pe Wall Street si de oameni ai finantelor care comisesera infractiuni. Am inceput sa invat cate ceva de la ei. Unul dintre tipii de pe Wall Street, care era inchis, mi-a spus ca sunt destept. Nimeni nu imi mai spusese asta vreodata", a declarat acesta intr-un interviu pentru Huffington Post.
 
Intrebat daca filmul "Scarface" i-a influentat in vreun fel cariera de dealer de droguri, Henderson afirma: "Scarface era pe vremea aceea un nivel demn de a fi atins de traficantii de droguri – casele somptuoase, stilul de viata luxos, anturajul. Era mentalitatea mea. Mi-au trecut prin maini milioane de dolari ca traficant de droguri. Al Pacino a jucat rolul unui Scarface care a venit dintr-o lume saraca, de la un nivel echivalent cu al nimicului, in schimb, a avut viziune. N-a facut doar trafic de droguri, ci a construit legaturi puternice cu oameni influenti. Vulnerabilitatea sa consta in faptul ca avea un trecut violent si ca profita de marfa pe care o avea. N-am consumat niciodata droguri si n-am fost o persoana violenta", a subliniat Henderson.
 
Dat fiind faptul ca orice antreprenor de succes are un mentor sau macar un om de la care a invatat foarte multe lucruri, Henderson spune ca a admirat un astfel de om: "Primul chef care mi-a dat o slujba dupa ce am iesit din inchisoare a fost Robert Gadsby. El a fost idealul meu de om de afaceri de culoare. L-am copiat intru totul. Mi-am cumparat ceas ca al lui, m-am tuns ca el, mi-am cumparat aceleasi haine, am inceput sa-mi fac si manichiura. Stiam cum sa reprezint un brand si cum sa lucrez la Bellagio, am invatat multe de la oamenii care lucrau acolo. Nu puteam arata ca un baiat de pe strada lucrand la Bellagio. Cand am iesit din inchisoare, m-am intrebat ce stiu chefii si antreprenorii, iar eu nu stiu? In loc sa merg la facultate, am vrut sa fiu ca Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg – cei mai buni oameni din afaceri, oameni extraordinari – si sa le copiez succesul."
 
Jeff Hernandez n-a fost niciodata mandru de trecutul lui. Isi utilizeaza insa povestea pentru a convinge oamenii sa isi foloseasca talentele in mod constructiv si sa nu intre in aceasta lume a drogurilor. El crede despre sine ca este tot un antreprenor, doar ca a schimbat forma si contextul: "le spun tinerilor ca, daca esti liderul unei gasti, ai capacitatea sa convingi oamenii sa te asculte si sa iti urmeze pasii. Daca esti lider, inseamna ca ai un potential de leadership fenomenal, ca stii ce inseamna logistica si ca te descurci cu forta de munca. Trebuie doar sa iti schimbi calea si genul de oameni cu care ai de-a face; in felul asta, succesul va veni si la tine."
 
Hernandez si-a infiintat compania The Hernandez Group Inc. in anul 2007, avand un singur angajat si un profit de peste 200.000 de dolari in anul 2012.
 
Sursa: www.huffingtonpost.com
 


Tags: afaceriantreprenoriatdealerafaceri profitabilesucces in afaceripovesti de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

10 mituri despre antreprenori si antreprenoriat

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Cu siguranta vreti sa aflati secretele antreprenoriatului si sa ajungeti macar la acelasi nivel cu antreprenorii preferati, daca ati ajuns la acest...

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]