Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru afacerea ta de la o femeie antreprenor

de Alexandra Popescu 14 Iul. 2014 5181
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenoriatul este un intreg mix de calitati. Necesita creativitate, desprinderea de sol si colorarea in afara liniilor. Dar antreprenori pot fi toti, insa doar unii reusesc si unora le este mai greu, iar altora mai usor. Din categoria celor carora le este mai greu sa faca tranzitia la o afacere proprie sunt veteranii militari, care sunt invatati cu comenzi clare, reguli si reglementari la fel de clare.

 
Dar daca acesti veterani sunt femei, lucrurile se pot complica. Insa o femeie din America a reusit. Pentru Meghan Florkowski, reinventarea sa dupa ce a parasit armata a insemnat multe rasturnari de situatie. Astazi este managerul programului IVMF Veteran Women Igniting the Spirit of Entrepreneurship (V-WISE) si este hotarata sa ajute femeile veterane care isi doresc sa treaca la forta de munca pornind chiar de la afaceri. 
 
Pentru Florkowski, V-WISE presupune trei faze:
 
Prima faza este cea de 15 zile de invatare online, care ajuta participantii sa inteleaga limbajul afacerilor si modul in care ideea lor sau afacerea existenta se incadreaza pe piata. 
 
Cea de-a doua faza este conferinta de trei zile, in care femeile se intalnesc cu experti si participa la o varietate de cursuri de afaceri specifice care acopera subiecte ca marketing, finante sau social media. 
 
Cea de-a treia faza incurajeaza punerea in aplicare a planului de afaceri complet, cu suport follow-up de la IVMF si o retea de mentori de afaceri si resurse locale. Programul costa 75 de dolari.
 
Ceea ce diferentiaza V-WISE de alte programe este faptul ca evolueaza pentru a se potrivi cel mai bine cu nevoile si punctele forte ale participantilor. Conexiunile sunt insamantate din partea online si amplificate mai apoi.
 
De asemenea, femeile veteran si sotii se confrunta si ele cu o serie de provocari. Sunt o combinatie de mai multe lucruri. Media de varsta a participantilor este de 44 de ani, iar acestea au abandonat afilierea militara pentru un serviciu. Sotii militari au o experienta de conducere relevanta si conexiuni pe care le pot valorifica, dar nu o fac. Veteranele si sotii au o conducere particulara si concentrare, insa au nevoie de mentori, care, prin propriile succese si esecuri, ii ajuta sa recunoasca oportunitati si sa faca urmatorul pas catre afaceri.
 
Din 2011, circa 1.500 de femei au finalizat cele 10 experiente V-WISE. Afacerile au rulat de la gama de comercializare catre IT, de la consultanta la servicii si start-up-uri. Lansarea unei afaceri nu se face peste noapte, insa fiecare sesiune identifica femei care au idei inovatoare si care sunt pregatite pentru crestere. Absolventii sunt invitati la conferinta nationala de fiecare data cand se organizeaza pentru a impartasi experientele lor de dupa terminarea programului.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatfemei veteranafaceri onlinefemei antreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 mituri despre antreprenori si antreprenoriat

de Bianca Tila
20 Dec 2023
Cu siguranta vreti sa aflati secretele antreprenoriatului si sa ajungeti macar la acelasi nivel cu antreprenorii preferati, daca ati ajuns la acest...

Cele mai puternice femei de afaceri si cum au ajuns acolo!

de Idei de afaceri
09 Iul 2019
In lumea afacerilor nu este tocmai usor sa urci in cele mai puternice topuri. Insa in top Forbes si-au facut loc de-a lungul anilor diferite...

4 pasi esentiali pentru a avea succes in afaceri

de Florin Amariei
30 Apr 2021
Nimeni nu iti va garanta vreodata ca vei avea succes in afaceri. Dimpotriva, sansele sunt mai mari sa gasesti multe bete-n roate. Noi iti propunem sa...

6 idei de afaceri profitabile in Romania anului 2019

de Florin Amariei
29 Ian 2019
In acest articol vei gasi 6 idei de afaceri profitabile pe care le poti pune in practica pentru a obtine un profit decent, dar care nu iti vor ocupa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]