Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 moduri prin care sa ai cele mai bune idei de afaceri

de Mihaela Pascu 20 Mai. 2011 7721
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companii mari precum Apple, site-uri de succes precum Facebook si carti care se vand in milioane de exemplare par sa aiba in comun acelasi lucru: toate pornesc de la o idee de un milion de dolari.

Intrebarea e urmatoarea: cum au ajuns acei antreprenori sa aiba aceste idei? Au stat pur si simplu asteptand sa aiba o sclipire de geniu sau inspiratie divina?

Raspunsul e urmatorul: spontaneitatea si norocul au avut prea putin de-a face cu nasterea acestor idei. Ca dovada a acestui lucru, sa descoperim in continuare 10 dintre tehnicile pe care cei mai de succes antreprenori din lume le-au folosit pentru a genera aceste idei care le-au adus milioane de dolari.

1. E esential sa ai multe idei. Cu cat creezi mai mult, cu atat ai mai multe sanse sa dai pana la urma de ideea de milioane.

2. Poti sa dai gres de nenumarate ori. Toate ideile care nu functioneaza sunt pur si simplu pasi care te apropie de ideea care va functiona. Oricat de mult ai gresi si oricat de multa munca ai depune, esti oricum cu mult inaintea celor care nu incearca deloc.

3. Foloseste resursele informationale in mod constiincios.
Unii dintre prietenii tai poate cred ca este o pierdere de vreme sa citesti, sa zicem, multe carti sau bloguri. Daca asta te ajuta sa descoperi idei si informatii care te inspira, esti pe drumul cel bun.

4. Concentreaza-te pe subiecte si idei care privesc segmente mari ale pietei. O idee de milioane de dolari trebuie sa se dezvolte pe o piata cu numerosi potentiali clienti si unde cererea este ridicata.

5. Pe piata spre care te orientezi trebuie sa existe bani. Mai concret, asigura-te ca potentialii tai clienti vor avea cu ce plati in momentul in care le vei indeplini nevoile prin ideea ta de milioane. Fa o cercetare de piata inainte sa te atasezi prea mult de o idee. Cine sunt clientii si consumatorii? Ce venituri au?

6. Fii deschis la lucrurile noi si priveste lucrurile din mai multe unghiuri. Nu de putine ori, o idee care se dovedeste un esec poate sa nasca o idee care sa functioneze de minune. Asa ca nu te concentra asupra greselilor, ci asupra a ceea ce ai de invatat din asta.

7. Testeaza variatiuni ale aceleiasi idei. Gandeste-te, de exemplu, la iPhone si la iPad. Una nu este decat o alta varianta a celeilalte. Dar amandoua sunt idei de milioane de dolari.

8. Identifica aspectele care functioneaza intr-o piata si adapteaza-le pentru o piata diferita. Gaseste o idee care s-a dovedit deja ca functioneaza si gandeste-te cum ar putea fi aceasta folosita intr-un context diferit. Ia o reteta care functioneaza in cadrul unei nise si aplic-o in cazul altei nise de piata. Sau ia cele mai bune caracteristici ale unui produs si combina-le cu alt produs.

9. Priveste dincolo de rezultatul final al unui produs sau serviciu. Fondatorii Youtube nu au inventat Flashul. Nu au inventat camerele video digitale care pot inregistra fisiere in format mpeg, gata de descarcat intr-un computer. Si nici nu sunt ei cei care au inventat conexiunile de banda larga pentru Internet, gazduirea ieftina a site-urilor sau tehnologiile de download. Ceea ce au inventat ei este o tehnologie care aduna toate aceste piese care exista deja si le combina pentru a crea un portal video de distributie a clipurilor.

10. Ofera o noua intorsatura unui produs care s-a bucurat deja de succes. O idee mai veche privita dintr-o perspectiva diferita si vanduta din nou poate fi in continuare o idee de milioane de dolari. Daca ne gandim de exemplu, la Facebook, stim ca nu a fost prima retea de socializare, insa Mark Zuckerberg si compania sa au adaugat noi trasaturi care lipseau altor platforme care detineau, in fond, aceeasi idee de baza.



Tags: idei de afaceriantreprenori de succesafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Aproape 21 de milioane de americani au propria lor afacere care functioneaza si in prezent. Acest numar este egal cu aproximativ toata populatia...

6 idei de afaceri care pot fi incepute chiar azi

de Florin Amariei
13 Feb 2020
Inspiratia poate veni de oriunde pentru o afacere de succes, asadar iti propunem 6 idei care pot fi incepute chiar azi. Cariera ta de antreprenor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]