Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri pe care le poti pune in practica daca ai teren arabil

de Adela Simonescu 07 Aug. 2014 5322
4.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai teren arabil, extrem de multe oportunitati vor sta la dispozitia ta, asteptand doar sa fie valorificate. Ai putea sa cultivi plante medicinale sau sa ti deschizi o mica scoala de calarie. Sunt extrem de multe idei de afaceri pe care le poti valorifica cu succes daca ai teren arabil.

Iata doar 3 exemple de oportunitati de afaceri potrivite pentru cei care detin teren arabil:

1. Cultiva plante medicinale in sistem ecologic.

Posibilitatile tarii noastre sunt cu adevarat unice! Asa-numita "agricultura de saracie", practicata in ultimii 18 ani, are si partile ei bune - terenurile noastre au nevoie de un timp minim de reconversie si sunt in procent de 80% pregatite pentru a fi valorificate prin culturi de plante medicinale si plante aromatice ecologice.

In mod clar, sa cultivi plante medicinale in sistem ecologic reprezinta o serie de eforturi pe care le putem intreprinde doar daca suntem la curent cu legislatia in vigoare.

Mai mult, recomandam sa apelati la specialisti care va pot ajuta sa intelegeti cum se cultiva plantele in sistem ecologic, cu ce le puteti proteja de daunatori, cand se efectueaza insamantarea si recoltarea, ce substante 100% naturale au potential de fertilizatori, ingrasaminte naturale si cum puteti sa obtineti certificarea necesara.

Fara autorizatie, nu puteti sa va comerializati produsele ca fiind ecologice.

2. Construieste-ti o ferma piscicola de mici dimensiuni. Daca ai minim 50.000 de euro si teren arabil, poti sa investesti intr-una dintre cele mai profitabile afaceri. Ferma psicicola se dovedeste o afacere de succes cand discutam despre salau, somn, pastrav si nu numai.

Un capital de minim 80.000 de este esential pentru o ferma piscicola dotata la nivel inalt si gata sa ofere profituri inalte.


3. Cultivarea ciupercilor Champignon. Iata una dintre cele mai banoase afaceri pentru un viitor solid in mediul business. Daca ai inceput afacerea cu dreptul si daca ai alaturi de tine un specialist in domeniu, vei descoperi ca profiturile sunt de lunga durata. Acest lucru se intampla pentru ca industria este deosebit de fertila.

Ne atrage extrem de mult faptul ca cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta, faptul ca materialele necesare productiei de ciuperci sunt ieftine si usor de procurat si faptul ca ciupercile ofera 5 sau 6 recolte pe an. Ciupercile detin cel mai puternic randament pe metru patrat, lucru deloc de neglijat de catre cei care doresc sa intre in domeniu.

Infiinteaza-ti propria ciupercarie!

Alaturi de ciupercile Champignon ne atrage atentia in mod deosebit si cultura de ciuperci Pleurotus.

Spre deosebire de ciupercile Agaricus, ciupercile Pleurotus necesita investitii mult mai mici deoarece:

- pot fi cultivate si in spatii cu izolare termica mai mica, fiind rezistente la variatii termice diurne de +10-12 °C;
- sunt rezistente la inghet, putand suporta pana la -20 °C;
- pot fi cultivate in regim termic de 10-30 °C sezonier si intensiv;
- sunt mai rezistente la atacul diferitelor boli criptogamice si nu necesita aplicarea de tratamente cu pesticide si, deci, cheltuielile sunt mai reduse;
- volumul de manopera exprimat prin productivitate este mult mai mic la ciupercile Pleurotus, respectiv 4-5 t ciuperci/om la cultura clasica si 6-7 t ciuperci la cultura intensiva.




Tags: afaceriidei de afaceriafaceri in agricultura 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]