Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 moduri in care pierzi timp si nici nu iti dai seama!

de Adela Simonescu 21 Aug. 2012 3367
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Timpul este mai pretios decat sunt banii fiindca, spre deosebire de bani, timpul nu mai poate fi recastigat. De aceea, se spune ca cea mai importanta si valoroasa resursa a unui antreprenor este timpul. Dar timpul nu este niciodata de ajuns. Ajungem la birouri foarte devreme dimineata si uneori plecam seara cu sentimentul ca multe mai au de asteptat pana sa fie rezolvate.

Adevarul este ca ne miscam cat de rapid putem si totusi, pe unde, cumva, se pierde mult timp, timp pe care noi l-am putea folosi, converti in bani, in profit. Asa ca pornim intr-o adevarata aventura incercand sa gasim cele mai mari surse care ne mananca timpul.

Iata doar cateva surse mancatoare de timp, conform Entrepreneur.com:

1. Te-ai decis sa te ocupi tu de contabilitate, de partea juridica si chiar si putin de programare, de ce nu?
Nu-i asa ca este amuzant sa inveti lucruri noi? Uneori devine frustrant, mai ales cand realizezi ca pierzi foarte mult timp facand ceva ce un profesionist ar face cat ai clipi din ochi. Si asta se intampla fiindca acest om a facut o facultate, a terminat cursuri si a exersat timp de ani de zile ca sa poata avea viteza, eficienta, productivitatea de care ai tu nevoie. Lasa profesionistii sa se ocupe de munca lor si tu ocupa-te de a ta.

2. Amani sarcinile rapide? Gresit. Acestea ne ajuta sa terminam sarcinile mult mai rapid. Preia orice lucru minor si termina-l pentru ca apoi sa te poti concentra pe lucurile cu adevarat importante.

3. Stai in carca angajatilor tai ca sa vezi ce fac la fiecare pas si la fiecare click? Ai dreptate! Chiar este posibil ca angajatii tai sa stea si pe Faceook, pe mail-ul personal, sa stea la barfa cu ceilalti colegi, jos la cafea, sa dea o fuga pana la banca sa isi plateasca darile. Ideea de baza este ca atat timp cat totul merge bine, totul merge bine si nu este nevoie de interventia ta. Da-le angajatilor libertatea de care au nevoie si fa-i sa isi iubeasca locul de munca, nu sa il urasa din rasputeri si sa se gandeasca cu infrigurare la momentul cand il vor putea abandona.

4. Automatizeaza tot. Include pe site o pagina cu FAQ, agende de sedinta, scrisori standard pentru clienti si nu numai.


Tags: pierzi timpsurse care mananca timp

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]