Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri mici, pornite din pasiune: Cum devin bucatar personal?

de Ilinca Dobrescu 10 Aug. 2012 6396
3.9 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe persoane detin potential de a deveni antreprenori. Este nevoie doar de putina motivatie, de sprijinul celor dragi, de entuziasm si multa planificare. Una dintre cele mai tari oportunitati de afaceri si, in acelasi timp, cu multiple sanse de dezvoltare, este cea de a deveni bucatar personal. Cine stie daca nu vom deveni ca Jamie Oliver si faima ne va aduce multi bani?

Bucatarii personali devin profesionisti din ce in ce mai cautati la casele oamenilor fara timp liber si care nu sunt dispusi sa manance de la coltul strazii, pe fuga, o shaorma sau o portie unsuroasa de cartofi prajiti. Acestia sunt cei care doresc sa guste din cele mai sofisticate retete culinare, au pretentii serioase si cerinte complexe.

O solutie buna sta in nisare strategica. Vrem sa obtinem profit de pe urma acestei afaceri asa ca respectam regulile jocului in mediul business si una dintre cele mai importante este cea a necesitatii diferentierii. Stabileste ce servicii vrei sa oferi si apoi fa un plan de bataie:

1. Realizeaza un mic plan de afaceri cu date precum: ce servicii vei oferi, cui vei oferi aceste servicii (care este audienta ta tinta si cum "arata" consumatorul ideal), ce competitori ai, ce necesitati financiare exista, ce cursuri si autorizatii sunt necesare, cum ai de gand sa te dezvolti din punct de vedere profesional ( ce cursuri si seminarii poti urma), cum ai de gand sa dezvolti afacerea ( firma de catering, firma de recrutare si plasare de bucatari personali, vei scrie o carte de retete culinare si trucuri in bucatarie, iti vei deschide un mic restaurant samd).

2. Lucreaza in completa legalitate si obtine autorizatiile necesare, urmeaza cursurile potrivite si cu acreditarea de care ai nevoie pentru a-ti putea oferi serviciile.

3. Promoveaza-ti serviciile prin intermediul unui website, blog, pagini de Facebook, forum-uri din domeniu, sesiuni de networking, seminarii si targuri cu vanzare, in randul prietenilor, rudelor, colegilor, vecinilor samd.

4. Ofera servicii de calitate la preturi corecte si mizeaza pe clientii satisfacuti care iti vor recomanda serviciile mai departe.

5. Continua sa te dezvolti din punct de vedere profesional prin intermediul cursurilor, seminariilor, workshop-uri, publicatiilor de specialitate si nu numai.

Mult succes!


Tags: bucatar personalafaceri bucatar personalafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]