Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu ... sturioni!

de Ilinca Dobrescu 05 Dec. 2012 6634
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cautam idei de afaceri si uneori gasim unele dintre cele mai stranii. Multi ar considera ca fiind un plan nebunesc, dar un roman a reusit imposibilul. La Tamadau Mare, in judetul Calarasi, un investitor roman a creat o adevarata comoara: o baza genetica pentru sturioni, scrie Capital.

Robert Raduta este pasionat de pescuitul sportiv si a reusit sa isi transforme interesul intr-o afacere in toata regula. In ultimii ani, Raduta s-a axat pe cresterea sturionilor si si-a infiintat o ferma in toata regula. Ferma este dotata cu bazine si instalatii special amenajate si in cadrul ei sunt crescute toate categoriile de sturion: cega, pastruga, nisetru, morun si un hibrib, numit bester, noteaza Capital.

Afacerea poate fi dezvoltata in doua directii viabile. Poti sa cresti sturion pentru consum sau sa cresti si sa comercializezi puiet pentru reproducere. La consum, cel mai profitabil sturion este cega, specie care ofera productie buna de icre si de carne.

Un alt avantaj al cegai este cel reprezentat de faptul ca ajunge la maturitate mai rapid si depune icre de la patru ani, in timp ce pastruga depune la 6-8 ani, nisetrul depune la 9-10 ani si morunul la 15-18 ani.

De asemenea, important de retinut este faptul ca la trei ani poti sa iti recuperezi banii, moment in care se poate face separarea masculilor de femele si se pot vinde masculii pentru carne. Femelele vor fi pastrate pentru a le aduce la maturitate.

Pentru consum, Sturionfarm, ferma de sturioni a lui Robert Raduta, se bazeaza pe bester, un hibrid rezultat din incrucisarea dintre morun si cega. Besterul mosteneste ritmul de crestere intens al morunului si maturizarea sexuala rapida a cegai, noteaza Capital. Astfel, besterul devine cel mai eficient din punct de vedere economic.

De ce capital ai nevoie pentru a demara o astfel de afacere? "Depinde ce vrei sa faci", noteaza antreprenorul pentru Capital. Cei care doresc sa faca pui din icre au nevoie de specialisti cu experienta in domeniu.

"Pe 1000 de metri patrati poti sa cresti cinci tone de sturioni, daca ai apa nepoluata, cu debit suficient si constant. Or, in Romania sunt suficiente resurse naturale de apa, de calitate. Din pacate, unii dintre fermierii care au demarat astfel de investitii, ce necesita aproximativ un milion de euro, au in prezent mari probleme cu asigurarea finantarii, mai ales cei care au mizat pe fondurile europene, fonduri care, dupa cum se stie, in ultimul timp au fost mai mult suspendate" mai noteaza antreprenorul pentru Capital.

Iata o afacere extrem de atractiva pentru romanii care deja detin teren potrivit pentru o ferma de sturioni si pentru cei care au de gand sa investeasca intr-un domeniu de viitor clar.


Mult succes si spor la idei de afaceri geniale!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: ferma sturionisturioniafaceri sturioniafacere cegaafaceri nisetru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]