Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2012 - Cresterea salaului!

de Ideideafaceri.ro 13 Mai. 2012 5033
4.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Salaul, sub denumirea stiintifica de Sander lucioperca sau dupa denumirea veche de Styzostezion lucioperca, face parte din familia Percidae si ordinul Perciformes. Este cel mai feroce rapitor din apele noastre, concurand cu stiuca, pe care insa o intrece deoarece salaul este capabil sa vaneze activ, si nu la panda.

Aceste peste rapitor se gaseste in marile rauri care au curs lent, se gaseste in lacurile mari, lipsite de namol pe fund. Este un peste pretentios la continutul de oxigen dizolvat, motiv pentru care cauta locurile unde vin curenti, in special in timpul verii cand temperatura apei creste prea mult.

Salaul prefera adancimi mari de la 2 pana la 30 de metri si temperaturi cuprinse intre 6 si 22 de grafe Celsius. Toamna insa, se pare ca adultii cauta zonele pietroase, cu adancimi de cca 1,8 metri.

Salaul este un vanator perfect, ochii mari ajutandu-l sa vaneze inclusiv noaptea. Din acest motiv este preferatul multor pescari sportivi, care il cauta cu diferite momeli artificiale sau chiar cu momeli naturale (pestisor viu). In mediul natural, salaul se hraneste aproape exclusiv cu peste, dar nu refuza nici alte animale acvatice mici, inotatoare.

Reproducerea are loc primavara devreme, la temperatura apei cuprinsa intre 10 si 13 grade C, pe substrat tare sau pe crengi expuse la curent. Are nevoie de o viteza a apei de 1,4-1,5 m/sec. Icrele sunt extrem de vulnerabile, avand nevoie de oxigen dizolvat destul de mult.

In literatura de specialitate se spune ca dimensiunea maxima a salaului este de 100 cm si atinge o masa corporala de 20 de kg. Din aceleasi surse amintim si longevitatea maxima a salaului care este de 16 ani.

Desi este un peste rapitor, care se hraneste cu animale vii, este greu de crezut ca salaul poate fi crescut intr-o ferma in care i se ofera ca hrana exclusiv furaje granulate.

In urma cu numai un deceniu, s-au pus la punct tehnologii clare prin care salaul a fost invatat sa se hraneasca cu aceste furaje. Startul in aceasta directie l-au dat americanii, care au lucrat cu o specie americana de salau, cu walleye (Sander vitreus), care este insa mai docil.

>>>Aflati toate informatiile necesare pentru infiintarea unei ferme de salaul, pastrav sau somn in cadrul ghidului "Ferma piscicola"!


Tags: salaulcrestere salauluiferma piscicolaferma salau

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]