Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in 2013 - Magazin de echipament sportiv!

de Victor Oancea 19 Oct. 2012 6349
4 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fie ca discutam despre role si trening-uri, despre sepci si plase de basket, despre placi de snowboard sau despre echipament pentru biciclisti, toate produsele din categoria echipament sportiv detin niveluri inalte de incasari, cu mici diferente in timpul crizei. Chiar si in astfel de perioade economice, cu ajutorul strategiilor potrivite putem sa ne promovam serviciile cu succes si sa ne asiguram ca vanzarile merg bine.

Iata si pasii esential de urmarit in momentul in care avem de gand sa demaram o astfel de afacere cu un magazin de echipament sportiv:

1. Incepem sa cercetam domeniul si industria de care vom apartine, arealul in cadrul caruia ne vom extinde.
Este esential ca toate datele, analizele, statisticile, rapoartele sa fie colectate in cadrul unui plan de afaceri.

Nu uitati ca intregul plan de afaceri trebuie sa se concentreze pe strategiile de diferentiere fata de concurenti.

2. Verificam legislatia in vigoare si obtinem toate autorizatiile necesare. Desigur, in acest punct trebuie sa va fie clar daca veti detine un magazin online cu echipament sportiv sau un magazin offline.

3. Alegem o locatie in cadrul careia sa ne putem desfasura activitatea, unde vom stoca marfa. Este esential sa detinem o locatie potrivita pentru consumatorii care ne alcatuiesc audienta-tinta. Alegeti centrul oraselor, locatii frecventate de tineri.

4. Gasim furnizorii de echipament sportiv. Este esential sa nu depindem de un singur furnizor. Este ideal sa detinem mai multe variante si sa negociem ofertele pana cand ne putem asigura un status optim pentru cash-flow-ul pentru urmatoarele 6-12 luni de zile.

5. Cooptam angajatii de care avem nevoie, de la personal pentru administrarea stocului de marfa, la programatori si web designeri, avocati si specialisti HR, la paznici si personal pentru vanzarea produselor si nu numai.

6. Promovare. Ideal este sa detineti o prezenta online de calitate inalta asa ca nu faceti rabat de la acest aspect. Cooptati programatori cu experienta serioasa in domeniu.


Nu uitati faptul ca o varianta optima pe timp de criza este sa va concentrati pe mediul online in mod exclusiv. Multi antreprenori vor considera optima dezvoltarea afacerii ca magazin online. Si aici tinem cont si de faptul ca discutam despre comertul online ca despre un domeniu ce prinde amploare din ce in ce mai mult si in Romania. Romanii invata sa aiba incredere in magazinele online si in ideea de tranzactie online prin credit bancar.

De asemenea, nu uitam faptul ca indiferent daca va exista locatie offline, magazinul online trebuie sa inspire profesionalism si incredere tuturor celor pe care mizati pentru returnarea de profituri.


Mult succes si nu ezitati sa ne adresati intrebari adiacente referitoare la aceasta idee de afaceri, in caseta de comentarii de mai jos!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: magazin echipament sportivmagazin echipamentafaceriafaceri profitabileafaceri profitabile 2013afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]