Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

After school - o pasiune devenita afacere!

de Zenobia Badescu 09 Aug. 2012 15952
4.33 din 27 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camelia Georgescu, cea care a infiintat After school “Casuta Piticilor”, este mamica a doi copii, dar si ,,mamica” a piticilor care pasesc in spatiul firmei sale. Indrageste copiii de cand se stie si lucreaza cu ei inca de cand avea 18 ani.

Parintii isi pot vedea linistiti de joburile lor stiindu-si copiii in siguranta la after school, sunt scutiti de grija zilnica fata de efectuarea temelor, iar timpul care le ramane liber il pot petrece placut impreuna. Mai mult, parintii sunt multumiti ca aici copiii mai exerseaza si o limba straina, de obicei engleza, sau ca pot merge la un spectacol la care ei nu au timp sa-i duca.
 
Din pasiunea de a lucra cu copiii dar si la imboldul sotului sau de a incepe o afacere s-a nascut acest after school, o activitate care i se potriveste, care o motiveaza spiritual si profesional si care ofera parintilor o alternativa. Prof. Camelia Georgescu, este de 18 ani calificat in meseria de cadru didactic (fiind absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti, absolventa a Liceului Pedagogic din Bucuresti, si absolventa a numeroase cursuri de psiho-pedagogie).

“Copiii sunt pasiunea mea!”

Experienta si placerea de a lucra cu copiii o ajuta pe Camelia sa poata aborda orice caracter, in functie de varsta, temperament, necesitati si inclinatii. Intre copil si dascalul de aici se creeaza practic o atmosfera de prietenie, pentru ca nu se impune nimic, nu este un regim de scoala, nu sunt adresari pretentioase ci directe, pe nume. Copiii pot astfel sa comunice mai usor si sa se simta in largul lor, ocrotiti, veseli, alaturi de alti copii de aceiasi varsta cu ei.

Acest serviciu este deosebit de util pentru parintii cu slujbe “grele” (avocati, doctori, directori etc.), dar trebuie luate in calcul si beneficiile ulterioare ale faptului ca cineva competent s-a ocupat de copil. Pentru scoli este dificil sa infiinteze asa ceva din cauza lipsei de spatiu.
 
“Fiecare copil este unic din punctul de vedere al profilului psihologic, iar noi, ca dascali, trebuie sa cunoastem toate aspectele personalitatii sale pentru a actiona cu competenta asupra caracterului sau acolo unde este necesar”, explica Camelia Georgescu. “Poti ajuta un copil, sau poti sa-i faci mai mult rau decat iti imaginezi daca nu-l cunosti.”
 
La un after school nu se lucreaza dupa norme, programe scolare sau normativele Ministerului Invatamantului, ci se aplica metode didactice intr-un cadru relaxat si mergand pe convingere, nu pe obligativitate. De asemenea, la after school, se evita tendinta copilului de a sta ore intregi la televizor sau la calculator si de a vedea programe daunatoare dezvoltarii lui. Se evita pericolele strazii, care sunt numeroase si pornesc de la anturaje nepotrivite pana la accidente. Se evita hranirea necorespunzatoare cu dulciuri sau mezeluri de proasta calitate.
 
Investitie si profit

Casuta Pititicilor a luat nastere in urma cu 6 ani. Investitia initiala a fost atunci de cca 5.000 euro, excluzand cheltuielile de infiintare. In aceasta suma au intrat amenajarea spatiului, plata chiriei spatiului pe 3 luni (500 euro/luna), achizitionarea de mobilier, materiale, rechizite. Treptat, Camelia a facut si alte investitii pe care le-a considerat necesare.
 
Aici se organizeaza evenimente, programe educationale si distractive pentru copii, tot felul de jocuri de recreere si relaxare (sah, scrabble, jocuri logico-matematice), activitati de grup sau individuale. Pretul este de 800 lei/luna in care intra  masa de pranz, efectuarea temelor sub supraveghere si indrumare pedagogica, transport. Ce este in afara pachetului standard se plateste suplimentar: cursuri optionale de limbi straine, pictura, muzica si informatica.
 
Afacerea aduce un venit mediu de cca 1.000 de euro/luna dar si multe satisfactii pentru cei care indragesc copiii. Profitul afacerii creste odata cu numarul de copii care vin la after-school.
 
 


Tags: after schoolcopiiingrijire copiisupraveghere copiiprograme educationaleafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 27 voturi.

Articole conexe

Copiii unor afaceristi, acceptati la Academia de Politie pe locuri speciale pentru romi

de Florin Amariei
28 Aug 2019
Copiii unor afaceristi din Gorj au fost acceptati la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pe locurile speciale pentru romi in baza unor...

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]