Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de importanta este logistica intr-un business de transport si distributie

de Teo Manole 21 Ian. 2016 4535
3.42 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Logistica firmei reprezinta o provocare majora si in acelasi timp o necesitate pentru introducerea acesteia in activitatea de management.

Aceasta inseamna mai mult decat simpla aprovizionare cu marfuri, deoarece managerul firmei cu probleme de logistica trebuie sa cunoasca bine care sunt infrastructurile interne si externe existente si organizate in platforme logistice pe care sa le introduca in strategia firmei, pentru economisirea resurselor si dimensionarea suprafetelor de depozitare.
 
Intr-o lucrare stiintifica, lectorul universitar doctor Lapadusi Mihaela Loredana si profesorul universitar doctor Caruntu Constantin, de la Universitatea Constantin Brancusi, Targu Jiu, vorbesc despre faptul ca, un sistem logistic eficient intr-o fir,a conduce la reducerea efectelor negative ale transportului de marfuri, dar si crearea conditiilor pentru o dezvoltare permanenta.

Aceasta este proiectata de asa maniera incat sa permita folosirea “unui sistem informational care sa permita aplicarea unor programe eficiente de rutare optima a mijloacelor de transport pentru realizarea obiectivelor propuse, adica transportarea marfurilor la beneficiar la termenele stabilite, dar si in conditii de calitate”.

Platformele logistice - solutii eficiente pentru economisirea de resurse

Asigurarea deplasarii marfurilor la clienti in conditii de siguranta si de calitate, impune managerului logistician al firmei sa asigure platforme logistice ca solutii eficiente pentru economisirea de resurse, spun specialistii citati.

Acestea reprezinta scopuri ale sistemului logistic care realizeaza operatiuni de transbordare a marfurilor depozitare, ambalare, sortare si grupare in vederea expedierii la beneficiari (clienti).

Procesele de logistica transpun cererea de bunuri si servicii in cea de transport. Doar intelegand procesele si tendintele de logistica, o companie va putea dezvolta si implementa un sistem logistic bun care sa satisfaca necesitatile actuale si viitoare ale activitatii de transport.

Platformele logistice reprezinta elemente componente ale activitatii de distributie in care se efectueaza operatii de transbordare a marfurilor, depozitare, comercializare a marfurilor in vrac, ambalare, sortare si grupare a marfurilor pentru expedierea lor spre beneficiari.

Dupa cum stim, practica a demonstrat ca amplasarea platformelor de logistica trebuie realizata in punctele de legatura dintre formele de transport de mare capacitate si sistemul de preluare a marfurilor care merg spre beneficiarul extern.

Astfel, platformele logistice infiintate furnizeaza firmei conditiile organizarii eficiente a proceselor de transport. Acestea reprezinta sisteme in care un grup de expeditori sau transportatori pot folosi acelasi parc de vehicule, aceleasi terminale sau acelasi sistem informational, cu scopul de a reduce costurile de transport. Conceptul de platforma logistica a fost propus prima oara in Olanda si Germania.



Tags: logisticaplatforme logisticemanagementtransportdistributie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.42 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Jocuri video. Piratarea este cu un pas inaintea canalelor digitale legitime de distributie

de Bianca Tila
25 Iul 2022
Piata globala a jocurilor video va inregistra cresteri de aproximativ 11% in acest an, pana la circa 209 miliarde de dolari. Pirateria si pietele gri...

Afaceri cu transporturi de marfa - scrisoarea de transport

de Teo Manole
17 Mar 2016
Pentru transporturile intrne - Scrisoarea de transport pentru transportul marfurilor in trafic national Acest document contine: -locul si data...

Cum proiectezi o platforma logistica pentru afacere?

de Teo Manole
25 Ian 2016
Pentru ca subiectul acesta a fost de mare interes in articolul "Cat de importanta este logistica intr-un business de transport si distributie", am...

Servicii de transport extracomunitar de bunuri catre alte state

de Silviu Marian Banila
18 Nov 2015
Cum se deruleaza activitatea in cazul in care prestatorul este stabilit in Romania iar beneficiarul este stabilit in alt stat membru? In situatia in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]