Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce facem cu angajatii vesnic nemultumiti?

de Matei Antonescu 08 Mai. 2013 4466
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem cu totii astfel de specimene la locul de munca. Sunt angajati care vesnic isi plang de mila, vesnic sunt nemultumiti, vesnic au ceva de comentat si de criticat. Sunt persoane toxice pentru noi toti si trebuie sa recunoastem faptul ca exista eforturi foarte serioase pentru rezolvarea acestei probleme clasice.

Unii manageri ii izoleaza. Altii ii scot de pe pozitii. Unii cred ca cea mai buna modalitate de ai determina sa scape de acest comportament este de a le rezolva nemultumirile. Dar cat timp vom putea face asta? Cat timp vom rezista sa tot rezolvam probleme si nemultumiri ale celor care vesnic au ceva de adaugat?

La urma urmei, angajatii toxici trebuie sa fie cat mai departe de angajatii nostri care isi conduc activitatea profesionala cu maxima eficienta si cu productivitate de invidiat. Si angajatii toxici nu au nici cea mai mica sansa sa obtina astfel de rezultate, fiindca sunt prea ocupati sa isi cerceteze partea goala a paharului.

Haideti sa vedem ce recomandari are Kevin Daum, pentru cei care vor sa trateze problema de fata in mod eficient, conform INC:

1. Confrunta-ti oamenii in cauza! Scoate-i la un pranz relaxat si foloseste umor. Povesteste-le ca inainte si tu obisnuiai sa te plangi si explica-le ce impact are comportamentul lor asupra tuturor celor din birou.

2. Rezolva problemele celor care se tot plang. Se prea poate ca cei care continua sa se planga sa aiba motive bine intemeiate si niciun fel de solutie din partea nimanui. Examineaza situatia cu atentie si decide daca este cazul sau nu. Vino cu solutii sau urmeaza celelalte sfaturi ca sa poti trata problema cu maxima eficienta.  

3. Elimina angajatii care iti intoxica mediul de lucru. La urma urmei, niciun angajat nu ar trebui sa fie obligat sa lucreze intr-un mediu "toxic". Si nimic nu se compara cu un birou pe care trebuie sa il imparti cu un coleg care nu mai conteneste cu plangerile si nemultumirile. Impune o perioada in care angajatii in cauza trebuie sa isi schimbe comportamentul si sa se alinieze cu regulile culturii organizationale deja existente in cadrul companiei. In momentul in care angajatii in cauza nu se pot alinia acestor reguli, este posibil sa fie nevoia unei concedieri sau transferul catre alt departament.  

4. Izoleaza-ti oamenii care nu stiu decat sa se planga! De foarte multe ori, angajatii valorosi pot fi si extrem de dificili. Unii nu sunt deloc sociabili, altii nu stiu sa poarte o conversatie normala. Unii nu stiu ce impact are faptul ca isi varsa naduful si isi aduc probleme de acasa. Atunci cand discutam despre oameni cu adevarat valorosi, gaseste solutii de mijloc, avantajoase si pentru ei si pentru companie: munca la domiciliu, birou separat, comunicare virtuala samd.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: angajati nemultumitiangajati care se plangangajati toxicipersoane toxice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]