Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cobbingul castiga teren in Romania! Cum sa-ti faci si tu o casa din cob?

de Zenobia Badescu 05 Nov. 2015 3797
4.33 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Arh. Ileana Mavrodin: Casa-Verde a inceput ca un experiment si s-a transformat in casuta de vacanta. In 2013 am cumparat o casa in sat ca sa-mi mut si biroul de arhitectura mai aproape, sa nu mai merg la Timisoara ca sa redactez proiectele.

De atunci, sunt tot mai multi aceia care ma cauta pentru realizarea unor proiecte pentru sate de vacanta, centre de sanatate si medicina alternativa, pensiuni, locuinte.

Pentru cei care nu stiu, cob-ul este un fel de chirpici, de fapt, un amestec din lut (argila), nisip, paie si apa. O casa realizata din cob este durabila, ieftina, ignifuga si are o eficienta energetica optima - mentine interiorul cladirii cald in timpul iernii si racoros vara.

Clientii mei sunt romani din toata lumea care vor o casa pe pamant, de pamant!

Unii se vor intoarce la pensie in Romania, iar altii pot lucra pe calculator de acasa si vor sa stea mai aproape de natura.

Idei de Afaceri: Cu siguranta, casuta ecologica din lut a starnit interes. Cine sunt, mai exact, cei care se intereseaza de acest gen de constructii si ce isi doresc sa stie legat de acest concept?

Arh. Ileana Mavrodin: Interesul este enorm, foarte multe familii tinere de la oras, mai ales orase mari, care vor sa-si creasca copiii intr-un mediu natural, sanatos.

Multe persoane din domeniul IT care pot lucra de acasa. Acesti tineri sunt interesați si de permacultura, vor sa-si cultive singuri produsele. Tendintele eco si bio castiga din ce in ce mai multi adepti, vrem sa traim si sa mancam sanatos, sa ne tratam natural etc.

Idei de Afaceri: Ce alte constructii tip cob ati mai realizat?

Arh. Ileana Mavrodin: Am proiectat si am participat la construirea unor case de locuit pentru zonele Sangeorz Bai, Satu-Mare, Bucuresti, Resita, o localitate langa Timisoara precum si pensiuni la Berca si Porumbacu de jos.

Idei de Afaceri: Cei interesati sa-si construiasca o casuta din cob, trebuie sa stie ca dna Ileana Mavrodin se ocupa si de organizarea unor workshopuri de cateva zile in care se poat invata tehnica si lucra efectiv cu materialele. Ce se invata la aceste workshopuri, mai exact?

Arh. Ileana Mavrodin: La workshopuri vorbim despre alegerea amplasamentului, despre sol, proiectare, materialele de constructie, lucram efectiv la pereti de cob, facem tencuieli de lut cu nisip, lut cu var si nisip, var cu nisip, vopsele naturale si zidarii decorative cu sticle si basorelief.

Fiind vorba de o constructie noua vom putea vedea si lucra la toate fazele de construire a unei case de la fundatii si zidarii, la tencuieli, vopsele naturale si modelare. In plus, stam la foc, facem mancare la ceaun si baie in Nera.

Am inceput aceste tabere din 2006, dar,  ulterior interesul a crescut enorm. Daca aveti deja terenul pe care vreti sa construiti puteti aduce o mostra de pamant ca sa-i stabilim compozitia (mostra, nu mai mult de 500 g, trebuie sa fie luata de la o adancime de minimum 30 cm in locul unde vreti sa construiti).”

Detalii: www.casa-verde.ro


Tags: cobcasa ecologicacasa verdecobbingcase din lutileana mavrodinidei de afacericasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

8 idei de afaceri mici si profitabile in 2019

de Florin Amariei
19 Sep 2019
Aproape 21 de milioane de americani au propria lor afacere care functioneaza si in prezent. Acest numar este egal cu aproximativ toata populatia...

6 idei de afaceri care pot fi incepute chiar azi

de Florin Amariei
13 Feb 2020
Inspiratia poate veni de oriunde pentru o afacere de succes, asadar iti propunem 6 idei care pot fi incepute chiar azi. Cariera ta de antreprenor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]