Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditii esentiale pentru succesul in cresterea pastravilor

de Ideideafaceri.ro 10 Sep. 2011 12396
4.64 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu infiintarea de crescatorii de pastravi sunt afaceri mai mult decat profitabile si pentru care se aloca si fonduri care sa ii ajute pe initiatori sa isi dezvolte cu success proiectele. Cele mai profitabile afaceri din acest domeniu se vor pastra cele detinute de antreprenorii care reusesc sa coopteze specialisti din industria pastravariilor, specialist cu ajutorul carora sa isi creasca afacerile catre success deplin.

Vom puncta în continuare principalele elemente de care trebuie să È›ină cont un novice care începe o activitate de creÈ™tere a păstrăvilor.

În atenÈ›ia viitorilor fermieri!
În primul rând, fermierul trebuie să fie atent la debitul de apă disponibil. Ca o regulă generală, trebuie gândit astfel încât întreaga cantitate de apă dintr-un bazin să fie preschimbată în maximum două ore. La un asemenea debit, teoretic nu ar trebui să fie necesare aeratoarele.

Între cantitatea de peÈ™te din bazin, debitul apei È™i conÈ›inutul în oxigen dizolvat al acesteia există strânse legături. Cu cât există mai mult peÈ™te, cu atât trebuie crescut debitul de apă pentru a avea È™i un conÈ›inut mai ridicat de oxigen.

Nivelul de oxigen trebuie măsurat frecvent. Orice scădere a concentrației de oxigen dizolvat trebuie să fie urmată de măsuri urgente. Una din primele acțiuni este pornirea aeratoarelor. Dacă este posibil, se va mări debitul de apă.

Furajarea păstrăvilor se face numai cu furaje granulate de bună calitate. Furajul trebuie să provină din fabrici cu renume È™i trebuie să fie proaspăt, nealterat. Dacă în sacul de furaje achiziÈ›ionat se găsesc conglomerate sau mucegai, acesta se returnează. Perioada maximă de valabilitate este practic de 6 luni pentru aceste furaje.

Păstrăvul asociază omul cu hrana. De aceea este normal ca omul de pe mal să fie urmat de păstrăvi în apă. Dacă peÈ™tii nu primesc furaje, aceÈ™tia se stresează foarte tare.

De aceea nu este recomandat ca persoanele străine să se plimbe „fără treabă“ pe lângă bazinele cu peÈ™ti. Stresul provoacă grave dezechilibre în metabolismul peÈ™tilor, scade imunitatea, peÈ™tii pierd
din greutate etc. LiniÈ™tea în jurul bazinelor este de asemenea foarte importantă.

Orice problemă legată de starea de sănătate a peștilor trebuie raportată unui medic veterinar sau unui specialist.

Orice pește odată scos din apă pentru mai mult de 1 minut nu se mai eliberează, ci trebuie valorificat, cu excepția celor care se folosesc la reproducere și trebuie mulși.

După fiecare ciclu de producÈ›ie, bazinele trebuie dezinfectate. Cea mai practică soluÈ›ie este frecarea pereÈ›ilor bazinelor cu soluÈ›ie saturată de sare dură. De asemenea se mai poate folosi varul sau pur È™i simplu lăsarea la uscat sub razele solare, care au efect sterilizant (în cazul bazinelor din fibră de sticlă sau a oricărui bazin cu pereÈ›ii fini).

Formarea È™i menÈ›inerea de relaÈ›ii bune cu autoritățile în domeniu, cu alÈ›i crescători È™i cu specialiÈ™tii este foarte importantă.

Demarati o afacere profitabila in domeniul cresterii pastravilor cu ajutorul informatiilor oferite de experti din domeniu! Ghidul complet este disponibil chiar aici!




Tags: pastravpastravariecrescatorie pastraviafaceri pastravi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Cum sa infiintati o pastravarie profitabila pe timp de criza?

de Ilinca Dobrescu
02 Sep 2013
Chiar si pe timp de criza, romanii nu isi lasa in asteptare planul de a-si valorifica ideile de afaceri. In fapt, criza reprezinta un moment ideal...

Afaceri cu propria pastravarie - Tehnologia de reproducere a pastravilor

de Matei Antonescu
28 Iun 2012
Conditiile de cultura (adica cresterea in captivitate) a adus unele modificari asupra bioritmului acestor pesti, grabind atingerea maturitatii...

Detalii importante despre cresterea pastravilor

de Matei Antonescu
13 Iun 2012
In ziua de azi, salmonicultura este atat de avansata incat pastravarul detine toate informatiile la indemana, cu toata simplitatea. Aceste informatii...

Pastravarie

de Petre Aldea
18 Apr 2007
O pastravarie proprie este visul oricarui pescar iar pentru majoritatea romanilor pastravul este o delicatesa. Acest fapt se poate observa in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]