Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confectionarea lumanarilor decorative: Tipuri de matrite utile

de Ideideafaceri.ro 16 Iun. 2012 8255
4.18 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru realizarea lumanarilor decorative se pot improviza matrite din diverse cutii care se gasesc in orice casa: cutii de lapte, cutii de inghetata, cutii de conserve etc. Acestea nu trebuie sa prezinte indoituri prin care se poate scurge ceara.

De asemenea, se pot improviza matrite punand nisip intr-un vas si facand forme in nisipul in care se va turna ceara fierbinte. In oricare din aceste cazuri, matritele trebuie sa suporte greutatea cerii si sa reziste la temperaturi ridicate, fara sa se inmoaie, sa se deformeze sau sa se gaureasca. Pentru a preintampina deformarea, care poate sa apara in timpul turnarii cerii, matritele de carton se consolideaza lipind banda adeziva in jurul lor.

Spre deosebire de matritele facute pe cale industriala, care se pot folosi de mai multe ori, matritele de nisip se folosesc numai o data. In ceea ce priveste matritele de carton, de obicei, acestea se distrug pentru a permite scoaterea lumanarii. Intr-un astfel de caz, cand se prevede ca matrita sa fie distrusa chiar la prima utilizare, nu este nevoie ca partea ei superioara sa fie mai larga decat cea de jos, pentru a usura scoaterea lumanarii.


Matrite din carton
Cartonul, in special cel ondulat, se dovedeste a fi foarte potrivit pentru realizarea matritelor de lumanari. Cartonul ondulat confera lumanarii o textura striata atractiva. Adeseori el se gaseste in interiorul unor cutii de ambalaj si se poate recupera dupa consumarea continutului din aceste cutii.

Matrite de metal
Matritele de baza utilizate de orice fabricant sunt cele de metal. Acestea sunt robuste, rezistente si au viata lunga de folosire. Matritele de metal sunt utilizate, in special, la confectionarea lumanarilor cu dimensiuni mari. Ele asigura cerii un finisaj ridicat. Totusi, deoarece matritele de metal nu pot scoate in evidenta detalii, ele nu sunt indicate daca se doreste realizarea de lumanari cu model pe suprafata.

Matrite de plastic
Matritele facute din material plastic reproduc foarte bine detalii de suprafata. Materialul folosit pentru aceste matrite este durabil si are o viata lunga de lucru. Totodata, materialul plastic este si flexibil, astfel ca, dupa intarirea cerii, el permite indoirea matritei spre partea de jos si scoaterea lumanarii prin „decojire“.

Matrite de cauciuc
Capatul deschis al matritelor de cauciuc nu trebuie sa fie prea mare, deoarece despicaturile laterale permit desfacerea matritei atat cat este nevoie pentru scoaterea lumanarii. Matritele de cauciuc fac posibila realizarea unor modele deosebite chiar si pe partile laterale ale lumanarii.


>>>Ghidul "Confectionarea lumanarilor decorative" va ajuta sa puneti pe picioare o afacere simpla si foarte profitabila! Comandati-l si intrati in mediul de afaceri pe pas corect!


Tags: matrite lumanarimatrite de cauciucmatrite de metalmatrite de cartonconfectionarea lumanarilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.18 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]