Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conferinta FAO la Bucuresti: Risipa de alimente si sprijinirea fermelor de familie

de Matei Antonescu 27 Mar. 2014 2852
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In perioada 29 martie - 4 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului se organizeaza cea de-a 29-a Conferinta Regionala a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru Europa si Asia Centrala si lucrarile celei de-a 38-a sesiuni a Comsiei Europene pentru Agricultura a FAO, noteaza Agerpres.

In cadrul conferintei, aspectele principale care vor fi dezbatute vor fi problemele risipei de alimente si ale deseurilor alimentare.

"Tema principala a conferintei FAO de la Bucuresti va fi legata de risipa de alimente in Europa si Asia Centrala, dar si de spijinirea fermelor de familie, mai ales ca anul 2014 a fost declarat de FAO 'Anul fermelor de familie'. Rolul conferintelor regionale este de a dezbate problemele existente in materie de alimentatie, nutritie si agricultura pentru regiunea respectiva. Rapoartele finale care vor fi aprobate in urma dezbaterilor vor intra in discutie in conferinta globala FAO de la Roma, din anul 2015, care se tine odata la doi ani. In perioada martie — aprilie, se desfasoara toate conferinte regionale pe cele patru regiuni", a declarat, pentru AGERPRES, Teodor Dosa, consilier pentru afaceri europene in Ministerul Agriculturii si ofiter guvernamental de legatura pentru FAO.

In cadrul conferintei sunt asteptati cca 350 de participanti la nivel de ministri ai agriculturii, secretari de stat si viceministri.

Cele trei evenimente pe care este structurata Conferinta de la Bucuresti:

1. Reuniunea ONG-urilor si a societatilor civile
2. Sesiunea Comisiei Europene pentru Agricultura a FAO
3. Conferinta propriu-zisa, programata pentru 2-4 aprilie, unse se vor dezbate subiectele legate de tema centrala a evenimentului, respectiv risipa de alimente.

In prezent, Romania inregistreaza o risipa de alimente de 5 milioane de tone. Anual, in UE, o cantitate de 90 de milioane de tone de alimente ajunge la gunoi. La nivel global, 1,3 miliarde de tone de alimente se risipesc, cu o valoare de cca 750 de miliarde de dolari, noteaza Agerpres.

Iata o continua provocare pentru mediul de afaceri din Romania si nu numai. In mod clar, este o provocare si pentru cei mai abili antreprenori, care detin la dispozitie un Blue Ocean veritabil, unde nivelul competitional este redus si unde potentialul de profitabilitate este urias. Ce produse si servicii puteti lansa, parte a unei idei de afaceri noi, prin intermediul carora puteti reduce, preveni, combate risipa de alimente la nivel local, national sau chiar global?

Va incumetati? Ce idei de afaceri puteti valorifica?


Sa aveti succes si spor la idei de afaceri prospere si de viitor!

sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: afaceririsipa de alimenteprevenire risipa de alimenteconferinta fao 2014

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]