Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura ideala pentru fermierii cu suprafete mici - leguma regilor

de Nita Alina 11 Ian. 2016 5227
3.79 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru aceasta leguma, cererea este inca redusa, dar, afacerile cu sparanghel au un trend ascendent devenind profitabile si pentru producatorii romani asa cum se intampla in tari din vestul Europei precum Germania si Italia.

Odata cu dezvoltarea pietei, cei care au mizat pe „leguma regilor”, asa cum mai este numit sparanghelul, se pregatesc sa culeaga si un profit pe masura.

Daniel Toma a spart gheta

Daniel Toma este unul dintre fermierii curajosi care a infiintat o astfel de cultura si a luptat mai bine de trei ani pentru a dezvolta o piata pentru sparanghelul autohton.

„Am inceput sa cultiv sparanghel acum trei ani, insa totul a pornit ca un experiment. Eu nu lucrez in domeniul agricol, nu am alte culturi. Locuiesc in Capitala.

Avand in vedere terenul si casa de la tara, din partea bunicilor, am dorit sa incerc aceasta leguma. Am plantat la inceput 400 de coroane (radacini) si am observat ca au prins foarte bine.

Ceea ce m-a atras cel mai mult la sparanghel a fost ca nu e nevoie sa stai in permanenta langa plante. Apoi, a mai fost si dorinta de a incepe o afacere intr-o nisa in care nu exista momentan prea multi cultivatori”, povesteste, pentru StiriAgricole.ro, Daniel.

Cultura de sparanghel - o afacere agricola mai deosebita

Cultura de sparanghel poate fi perfecta pentru cei care isi doresc sa demareze o afacere mai deosebita, cu o concurenta slaba pe piata. Cu alte cuvinte, aceasta cultura va poate aduce succesul pe care vi-l doriti.

Atentie, este destul de pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea.  De asemenea , trebuie sa stii ca exista doua tipuri de culturi de sparanghel:
- galben, care creste in pamant si este mai scump, dar este mai fraged;
- verde, care se cultiva deasupra solului si are continut de clorofila.

Mai apoi, trebuie sa stiti ca sparanghelul  este pretentios in ceea ce priveste solul. Acesta trebuie sa fie uscat, nisipos, iar cultura de sparanghel are nevoie de caldura si lumina.
 
De aceea, iarna ar putea reprezenta un impediment in protejarea culturii. Durata de viata a unei plantatii de sparanghel ajunge la 20 de ani.




Tags: afacereafacere agricolaafacerisparanghelcultivarea sparangheluluicultura de sparanghellegume

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]