Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti dai seama ca ceri prea mult de la angajatii tai!

de Adela Simonescu 29 Mai. 2013 2505
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o intrebare pe care noi toti ar trebui sa ne-o adresam din cand in cand. Ar trebui sa stam putin singuri in birou, sa studiem situatiile financiare, sa ne uitam pe pontaj si apoi sa incercam sa intelegem daca se poate mai mult sau doar vrem sa se poata mai mult!

Fiindca de vrut, cu totii vrem! Asta sa fie clar de la bun inceput. Cine nu isi doreste profituri mai mari, incasari mai mari, vanzari mai multe, cheltuieli mai putine, eficienta mai mare, organizare mai bine pusa la punct, planificare de top, viteza si rezultate exceptionale in mod continuu?

Va spunem noi ca nu exista antreprenor sau carierist care sa nu isi doreasca aceste lucruri. Sunt obiectivele pe care cu totii le urmarim insa nu toti ajungem sa le si indeplinim. Uneori se intampla sa ne punem singuri piedica si metodele pe care le folosim sunt extrem de numeroase.

Si ne punem singuri piedica in momentul in care ne fortam angajatii, in momentul in care cerintele noastre ii darama in mod clar! Le cerem foarte mult si pentru ca suntem pe timp de criza si acum nevoile sunt mai mari ca niciodata. Le cerem mult si pentru ca au crescut in grad si pentru ca este normal sa detina responsabilitati mai puternice. Le cerem mult si pentru ca este sfarsit de luna si vrem sa vedem un nivel inalt de incasari. Le cerem mult si pentru ca se apropie sarbatorile de iarna si trebuie ca firma sa produca la capacitate maxima.

Sa mai continuam sa va livram cateva motive intemeiate pe care le punem la inaintare cand vrem sa ne justificam cerintele? Si cu totii o facem. Si sa fie clar faptul ca pana la o anumita "adancime", le facem cel mai mare bine din lume. Sa ai cerinte mari de la o persoana demonstreaza ca ai increderea in ea si ca o respecti si ca ii validezi valoarea, abilitatile si competentele.

Si cand ceri mult unui angajat, ii dai voie sa se dezvolte, sa isi dea drumul la "aripi" si sa isi testeze limitele cu toata indrazneala.

Dar ce te faci atunci cand intreci limita si ceri mai mult decat trebuie? Ce te faci cand, fara sa realizezi, pierzi un om pentru ca presiunea era prea mare, cerintele erau prea mari, stresul si tensiunea crescusera prea mult? Ce vei face daca aceste cerinte prea mari te-au costat un om? Si ce vei face cand omul nu a plecat insa isi imparte energia in prea multe directii si eficienta este zero?

Va spunem noi care este solutia pe care ne-o recomanda si cei mai experimentati specialisti in employee relationship management: Obiectivele pe care le impui angajatilor tai, dulbeaza-le si apoi fii sigur 100% ca le poti indeplini tu, superiorul lor. Daca nu poti face mai mult decat ei, este clar ca exista o problema la mijloc si cateva variante de ipoteze:

1. Ceri imposibilul!
2. Impui obiective posibil de atins, insa nu poti sa iti ajuti angajatii sa le atinga fiindca nici tu insuti nu le poti atinge!

In momentul in care vom realiza ca trebuie sa ne masuram noi, inainte de toate, cu problemele pe care le vrem rezolvate, cu obiectivele pe care le vrem indeplinite, atunci vom intelege cat de mult cerem de la  angajatii nostri si daca suntem prea indulgenti sau irealisti!

Mult succes, afaceri profitabile si nu uitati sa lasati comentarii daca aveti solutii pentru aceasta problema!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: ceri prea multcerinte prea maricerinte angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]