Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum nu se alcatuieste o scrisoare de intentie eficienta

de Victor Oancea 26 Aug. 2011 4096
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Scrisorile de intentie sunt unelte foarte eficiente pe care trebuie sa le valorificam atunci cand dorim sa obtinem o pozitie in cadrul unei companii care se respecta si care isi selecteaza candidatii cu mare atentie. In ziua de astazi, mai ales din cauza crizei economice, selectia candidatilor trece prin mai multe filtre si prin mai multe etape. Existenta unei scrisori de intentie si calitatea acesteia ne asigura sanse mai mari sa fim admisi pe pozitiile dorite.

Iata un mic ghid cuprinzator de elemente pe care trebuie sa le evitam in scrisorile noastre de intentie:

1.    Greselile de tipar si cele gramaticale nu au ce cauta in scrisori de intentie, chiar daca aplicam pentru un post cu o alta specializare decat limba romana, gramatica si ortografia. Corectati-va textul redactat!

2.    Scrisorile de intentie nu trebuie sa plictiseasca persoana care le citeste. Asigurati-va ca eliberati informatii esentiale si care il pot interesa pe cel care va citeste scrisoarea de intentie. Nu uitati ca in ea trebuie sa includeti informatiile care nu pot fi incluse in CV si mai ales, ca  in scrisorile de intentie trebuie sa veniti cu exemple, clarificari de situatii, accentuari ale calitatilor si abilitatilor care va recomanda pentru pozitia dorita. Trebuie sa vedeti scrisoarea de intentie ca pe un atu perfect care sa va ajute, nu ca pe o obligatie de care trebuie sa va achitati ca sa dati o impresie favorabila.

3.    In scrisorile de intentie trebuie sa folositi un ton bine balantat, intre formal si informal. Nu folositi un limbaj prea static, formal cu expresii profesionale prea alambicate. Transmiteti-va mesajul in forma in care poate fi inteleasa cel mai usor.

4.    Nu includeti informatii referitoare la statutul marital, la convingerile religioase sau altele care nu ar trebui mentionate. Pastrati accentul pe specializari, pe abilitati si competente.

5.    Adresati-va scrisoarea de intentie catre persoana care o va citi. Cu putina munca de cercetare veti afla cine este aceasta persoana.

6.    Nu fiti ambiguu in redactarea scrisorilor de intentie. Orice afirmatie trebuie sprijinita cu ajutorul exemplelor si referintelor pe care le puneti la dispozitia angajatorilor.

7.    Nu folositi copii de scrisori de intentie si nici template-uri, oricat de bune vi s-ar parea. Majoritatea candidatilor se folosesc de aceasta tehnica si au numai de pierdut. Un intervievator care a mai citit cateva sute sau mii de scrisori de intentie va sti despre ce este vorba si veti iesi foarte rapid din cursa pentru pozitia dorita.




Tags: scrisori de intentiescrisoare de intentiecvangajator

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Acvacultura in sistem familial sau semiintensiv?

de Idei de afaceri
23 Ian 2024
Pestele starneste multora pasiuni nebanuite, reuseste sa vrajeasca. Resortul poate fi pasiunea multor oameni de a privi pestii, de a-i prinde, de a-i...

Cele mai frecvente probleme ale antreprenorilor in 2020

de Florin Amariei
15 Apr 2021
Un studiu nou releva cele mai frecvente probleme ale antreprenorilor in 2020. Banca Comerciala Romana (BCR) a prezentat rezultatele unui studiu...

Cum infiintezi o crescatorie de raci? Interviu cu Radu Muscalu, specialist in acvacultura

de Radu Muscalu, Mihai Balescu
01 Apr 2015
Una dintre afacerile cele mai tentante este infiintarea unei ferme de raci. Informatii concrete privind oportunitatea infiintarii unei ferme...

Cum sa ai o afacere de intretinere a acvariilor

de Andrioae Ruxandra
24 Iun 2014
Daca iti plac pestii tropicali si stii cum sa ingrijesti specii diverse de pesti, atunci iti poti deschide o afacere de curatare a acvariilor. Multi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]