Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pregatim spatiul pentru cultivarea ciupercilor Champignon?

de Ideideafaceri.ro 19 Iun. 2012 8060
4.31 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pregatirea localului pentru cultivarea ciupercilor Champignon se face inaintea fiecarui ciclu de productie, mijloacele fiind determinate de sistemul tehnologic aplicat. In toate cazurile, se vor indeparta cu grija resturile culturii anterioare si se va executa igienizarea si dezinfectarea spatiilor de cultura.

In culturile clasic-sezoniere se poate aplica prin pulverizare o solutie cu mare eficacitate. Se
amesteca bine in apa:
40 g piatra vanata, 30 ml formol si 1,5 litri lapte de var – pentru 15 litri de
solutie (folosind o pompa tip Vermorel). Se stropesc bine peretii si pardoseala localului.

La nevoie, se repeta operatiunea. Ulterior, la cateva zile se intervine si cu un insecticid ca Sinoratox 35 CE sau Diazol 60 EC, aplicat ca sol 0,15%. O alta varianta pentru pardoseli este spalarea cu solutie de soda caustica, in concentratie de 2-5% (Atentie! Intotdeauna puneti soda in apa, nu turnati apa peste soda!)

Atentie la modul in care se lucreaza cu toate aceste substante si la masurile de protectie a personalului care efectueaza lucrarile!

In ciupercariile intensive se aplica metoda dezinfectarii termice a camerelor de productie: se introduce abur in vederea realizarii unei temperaturi de 70oC, mentinuta timp de 12 ore.

Exista insa numeroase ciupercarii intensive fara sursa de abur, precum si altele care, prin natura materialelor de constructie, nu pot fi supuse tratamentului termic. Un astfel de caz este cel al localurilor tip tunel (solar) acoperit cu plastic: nu se poate face dezinfectarea lor cu abur; in schimb, se folosesc dezinfectanti chimici.

In acest scop sunt utilizate produse dezinfectante precum formaldehida (sol. 2 - 5%) sau unele substante fenolice ca Sudol, Vesfene (D-39), Environ sau similare, prin pulverizare (sol. 2-3%) peste cultura veche, inainte de golirea localului. Apoi se poate gaza tunelul folosind tot formaldehida, respectiv ...


>>>Aflati continuarea acestui capitol in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon".


Tags: cultivarea ciupercilor champignonspatiu cultivare ciupercispatiu cultivare ciuperci champignon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 8 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]