Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti faci angajatii sa nu mai absenteze pe motiv fals de boala!

de Maria Nicutar 12 Iun. 2013 2466
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stim cu totii ca majoritatea angajatilor nostri ne suna sa ne anunte atunci cand chiar au nevoie! Este clar acest lucru. Ce este si mai clar este ca exista si o pondere mare de angajati care suna pe motivul fals ca sunt bolnavi.

O raceala, o glezna luxata, un genunchi umflat, o gripa serioasa, bube rosii pe corp, intoxicatie alimentara, febra nemotivata, fara simptome samd ... Noi le-am auzit pe toate si stim ca nu toti sunt "pe bune", ca multi stau acasa din diverse motive.

Ce fac ei de fapt? Va pedepsesc pentru diverse situatii. Au timp de lucru prea mare, au volum de munca prea mare, au conflicte la munca, au nemultumiri referitoare la salariu, au conflicte cu vreun coleg si simt ca le trebuie o pauza, isi cauta un loc de munca, vor sa emigreze samd. Motivele sunt multe, cauzele sunt la fel de multe, sursele problemei trebuie descoperite si solutiile vor aparea si ele, fiecare pentru problema adiacenta.

Iata si cateva strategii care sa va ajute sa tineti in frau numarul de absente pe motivul fals de boala:

1. Cereti detalii despre starea de sanatate a angajatului, fara sa fiti indiscreti.
Cu toata sinceritatea, starea de sanatate a angajatilor nostri ne preocupa. Asa ca atunci cand aflam ca unul dintre ei este bolnav, ne facem datoria si aflam ce are, daca urmeaza un tratament, cat va dura si nu numai!

Cei care au motive false, se vor da de gol, mai mult sau mai putin vizibil! Cert este ca, in cele mai multe cazuri, dar nu intotdeauna, un angajator cu experienta isi da seama destul de rapid daca un angajat are o problema de sanatate sau nu!

2. Sariti in ajutorul angajatilor dvs! Pentru angajatii cu adevarat bolnavi, ajutorul va fi unul exceptional si va loializa mai mult decat va imaginati. Pentru angajatii "ne-bolnavi", acest gest va fi unul care le va spune ca locul lor este la munca, fiindca nu merita un ajutor motivat de o situatie ireala, fictiva!

3. Dati bonusuri impresionante pentru angajatii care reusesc sa nu absenteze pe motiv de boala timp de 3 luni consecutiv! Acesta este doar un exemplu. Tin minte ca am citit despre o companie foarte mare, in cadrul careia exista un astfel de plan de recompense pentru cei care nu se folosesc de "sick call".

Desigur, aici apare riscul ca angajatii dvs sa se prezinte la munca si atunci cand sunt bolnavi. Nivelul lor de performanta va fi usor catre zero. Nivelul de atentie, idem! Nivelul de concentrare si de eficienta, idem! Cand este cazul, fara sa ezitati, dati liber angajatilor care ar trebui sa fie acasa si nu la birou! Acestia nu isi vor pierde sansa de a castiga bonusul!

4. Dati-le un exemplu, un model de urmat, atunci cand este posibil. Chiar daca v-ati luxat glezna, fiti la birou si urmati-va sarcinile de rigoare.

Mult succes si management de top!

sursa foto: www.sxc.hu





Tags: angajati motiv de boalaafacerimanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]