Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa scrii un plan de afaceri: schita si formatul

de Idei de afaceri 15 Mar. 2023 13824
Cum sa scrii un plan de afaceri: schita si formatul
3.95 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te gandesti sa incepi propria afacere? Primul lucru de care ai nevoie este un plan de afaceri. Un plan de afaceri te poate ajuta sa iti gestionezi creditul, timpul si banii, apoi schitarea scopurilor pentru viitor.

Ce e un plan de afaceri? Gandeste-te la planul de afaceri ca la harta succesului tau. Un plan bun de afaceri te lasa sa iti alegi drumurile pe care afacerea ta trebuie sa le ia. Te poate ajuta sa "navighezi" printre pasajele financiare si logistice ale afacerii.

Cheia succesului in afaceri este in fata ta. Realizeaza propriul plan de afaceri cu ajutorul ghidului nostru...click AICI pentru comenzi si detalii<<

In timp ce toti proprietarii afacerilor au un plan inainte sa lase usile deschise clientilor, nu toate planurile trebuie sa fie la fel. Planul tau depinde de bunurile si de serviciile pe care tu le oferi, de ce investitii ai nevoie si care sunt scopurile tale pentru viitor.
 
Nu numai ca scrierea planului de afaceri te va ajuta sa-ti marchezi ideile si scopurile, dar te poate ajuta, de asemenea, sa obtii si fonduri. Daca ai nevoie de un imprumut pentru a-ti pune afacerea pe picioare si vei cauta investitori care sa te ajute, ai nevoie de un plan de afaceri detaliat.
 
Creditorii vor dori sa vada cum si cand vei fi capabil sa le restitui banii. Investitorii vor vrea sa stie cand le vei inapoia investitia.
 
Daca planuiesti sa ceri fonduri de orice tip, atunci vei vrea sa fii atent la sectiunile financiare ale planului tau de afaceri.
 

Format - plan de afaceri

 
Cuprinsul
 
Aceasta este, de obicei, prima sectiune a oricarui plan de afaceri. Prezinta-i cititorului o idee concreta despre ceea ce afacerea ta ofera si cum intentionezi sa-ti atingi scopurile. Daca acest cuprins este cea mai importanta parte a planului tau de afaceri, poate ai dori sa nu mai adaugi nimic in plus pana nu ai trecut si prin restul planului.
 
Descrierea companiei
 
Gandeste-te la aceasta parte ca la un sinopsis. Vrei sa explici scopurile afacerii tale si cum satisface nevoile din nisa ta. Descrierea companiei tale explica si avantajele competitive care crezi ca iti vor face afacerea un succes.
 
Analiza de piata
 
Analiza de piata este sectiunea in care vei explica cercetarea ta cititorilor, incluzand exact cine este clientela tinta.
 
Organizarea si managementul
 
Este sectiunea care spune cititorilor tai despre structura afacerii si rolul fiecarui angajat in companie.
 
Serviciul sau linia de productie
 
Este sectiunea care include o descriere a produsului tau sau a serviciului si orice asociere de informatie prin copyright sau cercetare si desfasurarea activitatilor. 
 
Marketing si vanzari
 
Aceasta sectiune a planului tau include informatii despre modul in care poti patrunde pe piata si extinderea strategiilor pentru afacerea ta. De asemenea, vei oferi informatii despre strategiile tale de vanzare si activitatile desfasurate.

Cheia succesului in afaceri este in fata ta. Realizeaza propriul plan de afaceri cu ajutorul ghidului nostru...click AICI pentru comenzi si detalii<<
 
Cererea fondurilor
 
Daca planul tau are nevoie de un imprumut financiar, atunci ai nevoie de o cerere de fonduri ca parte a afacerii tale, care include detalii specifice precum de cati bani ai nevoie acum si de cati vei avea nevoie in viitor. Creditorii vor vrea sa vada o sectiune cu previziuni financiare, schitand ceea ce afacerea ta va indeplini financiar peste trei sau cinci ani.
 
Retine ca aceste sectiuni comprima elementele conventionale ale unui plan de afaceri. In orice caz, afacerea ta trebuie sa fie unica si diversa si ar trebui sa fie o reflectie a tipului de afacere pe care iti doresti sa o incepi.

In concluzie, fara un plan de afacere perfect pus la punct, afacerea ta NU poate supravietui! 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: plan de afaceriafaceriantreprenorimanagementmarketingimprumut financiar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.95 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]