Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tratam esecurile in afaceri?

de Ilinca Dobrescu 17 Iun. 2013 2638
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa alegi un film slab cand mergi la cinema este un esec minor. Sa duci o afacere in care ai infuzionat 150.000 de euro, catre faliment este un cu totul alt esec. Cu toate ca diferenta este de la cer la pamant, ambele se aseamana izbitor! Si ambele tipuri de esecuri pot fi tratatele la fel, doar ca la nivel diferit.

Iata si cum se trateaza esecurile in afaceri:

1. Stabiliti harta situatiei si unde va aflati in cadrul ei. In ce punct va aflati in acest moment?
Luati o pauza, nu mai actionati deloc pana cand nu stabiliti detaliile necesare pentru a merge intr-o directie inspirata.

2. Stabiliti de ce ati ajuns in acest punct! Un film poate fi ales datorita recomandarilor unei cunostinte, din graba sau pe baza unui trailer care iti ia ochii. Sunt prezentate scenele cele mai tari din film si in rest nu a mai ramas nimic.

In afaceri, esecul are multiple surse. Nu putem niciodata sa spunem ca o afacere a esuat dintr-o singura cauza. Intotdeauna sunt mai multi factori decisivi la mijloc, factori de care sa tinem cont si care, prin alaturarea lor, duc la rezultatul final.

Stabiliti care sunt toate motivele pentru care aceasta afacere a ajuns in acest punct si alcatuiti o lista clara.

3. Stabiliti care ar fi putut fi deciziile inspirate pe care sa le luati pentru ca esecul afacerii sa fie evitat! Aceste reguli se pot dovedi a fi reguli de aur de care sa tineti cont pe viitor.

Se poate ca afacerea sa fi esuat pentru ca v-ati asociat cu furnizori in care nu ar fi trebuit sa aveti incredere si care v-au plasat marfa de calitate subreda.

Se poate ca afacerea sa fi esuat pentru ca partenerul de afaceri v-a lasat balta in mijlocul unei perioade dificile, si acest lucru sa fie unul pe care il puteati anticipa.

Se poate ca afacerea sa fi esuat pentru ca ati imprumutat bani de la familie si v-ati indatorat in mod gresit sau pentru ca ati permis si altora sa ia decizii in locul dvs.

Per total, nu descoperim intotdeauna pe moment, care sunt pasii pe care ii facem in mod gresit! Uneori vedem totul in momentul in care este prea tarziu sa mai facem ceva!

Esential este sa invatam din esecurile noastre si sa extragem cateva reguli de aur de care sa nu mai uitam pe viitor!

4. Priviti esecurile ca pe orice altceva decat ca pe esecuri. Priviti-le ca pe dovezi ca ati avut curaj sa incepeti, priviti-le ca pe experiente de a invata, priviti-le ca pe teste care v-au invatat lucruri importante si care v-au demonstrat ca aveti nevoie sa puneti accent pe anumite aspecte pentru a deveni mai bun!

Mult succes si afaceri profitabile!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: esecesec afaceriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]