Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va evaluati afacerea, produsele si serviciile in mod inteligent?

de Adela Simonescu 07 Iul. 2011 3418
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Poate doriti sa va vindeti afacerea sau doar doriti sa stiti ce schimbari trebuie sa efectuati. Toate acestea pornesc si se bazeaza pe abilitatea noastra de a ne evalua afacerile, produsele si serviciile. Nu trebuie sa investiti capital solid in aceasta activitate dar trebuie sa obtineti cele mai exacte raspunsuri.

Intrebarile urmatoare,pentru care trebuie sa gasiti raspunsuri, sunt cele care va evalueaza cel mai bine afacerea. Atunci cand este posibil, se recomanda sa puneti la punct focus-grupuri, sa efectuati sondaje si statistici, cercertari de piata samd.

1.    Intrebati-va, in primul rand ce ofera afacerea dvs. Nu priviti catre produse, ci mai departe de acestea, cautand solutiile pe care le puneti la dispozitia consumatorilor. Ce probleme incercati sa rezolvati? Poate fi matreata, diabetul, obezitatea samd. Incercati sa evaluati care este pregnanata si impactul acestei probleme si marja de schimbare pe care reusiti sa o creati cu ajutorul produselor sau serviciilor oferite de afacerea dvs.

Nu uitati ca orice afacere trebuie sa rezolve o problema anume si cu cat detineti un set mai amplu de solutii si cu cat acestea sunt mai eficiente, cu atat va creste nivelul de rentabilitate si profitabilitate pentru afacerea dvs.

2.    Ce oportunitati de dezvoltarea prezinta afacerea dvs? Dar produsele pe care le promovati? Mai pot fi imbunatatite? Linia de productie poate fi diversificata? Toate aceste intrebari sunt menite sa va intrebe care sunt de fapt sansele de supravietuire sau de reusita ale afacerii dvs.

Cu totii stim faptul ca o afacere care stagneaza nu va rezista pe piata, si atunci trebuie sa tinem pasul cu restul afacerilor competitoare si sa le intrecem cu fiecare ocazie, pentru a ne castiga clientii.

3.    Ce nivel al profitabilitatii si rentabilitatii detine afacerea dvs? Aceasta este intrebarea cea mai arzatoare pentru multi oameni de afaceri. Este un lucru normal, toti vrem sa stim cati bani ies dintr-o afacere.

Cu toate acestea, nu banii sunt solutia pentru toate problemele. Exista afaceri care inregistreaza un boom financiar intr-o anumita perioada de timp si apoi isi pierd imactul pe piata.

Ca antreprenori trebuie sa cunoasteti rezultatele calculelor de ROI(Return On Investment) pentru a stabili care este rentabilitatea si profitabilitatea afacerii dvs, a proiectelor ce necesita implementare, a produselor ce vor fi lansate.

Prin raspunsul la aceste intrebari va puteti evalua afacerea ca tot unitar si veti sti care sunt sursele de riscuri, probleme sau viitoare profituri. Un antreprenor trebuie sa fie la curent cu orice schimbare sau nevoie de schimbare pentru afacerea sa si trebuie sa actioneze de foarte multe ori rapid si sustinut de personal specializat.




Tags: evaluare afacereevalueaza afacereaafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]